Ik loop een beetje ongelukkig. Blogsgewijs, dan wel, voor de rest gaat het wel. Voorlopig komt het bloggen niet echt weer op gang, en het kleren en foto’s maken helpt er niet echt bij.

Wacht, ik leg uit. Ik maakte twee kleedjes, waaraan ik vreselijk lang geprutst en gefoefeld heb. Toen waren ze eindelijk af, niet echt tot mijn grote tevredenheid maar goed, ze waren af. Foto’s nemen dus, en verdju, de eerste serie trok op geen zak. Nog maar eens geprobeerd, en het resultaat was iets beter, maar het licht leek te schijnen op elke fout die in de kleedjes zit. Urgh. Verdoeme zeg. Komaan.

Tot verbetering van mijn humeur dan maar wat makkelijke dingen gemaakt. 2 leuke shirts met raglanmouwen. Snel klaar, instant gratification. En nog een rokje à la Mme ZsaZsa. Maar opnieuw, niet happy met de foto’s.

Nu kan ik niet eens zeggen dat ik geen held ben in Photoshop. Ik ben namelijk niks in Photoshop. Dat komt wel ergens in dat online cursus-geval waarmee ik voor het zomerreces startte, maar dat duurt nog een eind voor ik daar ben, ook al omdat ik dat nog niet heropgestart heb wegens de tijd die door mijn vingers glipt zonder dat ik veel nuttigs uit mijn handen krijg.

(man man, de frustratie druipt er vanaf, niet? aargh! en dat zijn dan allemaal nog first world problems, mijn kot is niet overstroomd of weggewaaid of leeggeroofd of niets en oorlog is er hier ook al niet, dus wat klaag ik)

Maar goed. Ik ga eens afspreken met Janna zodat ze me de basis van Photoshop kan bijbrengen in een namiddag of zo (hoe lang ik dat dan ga onthouden, daar durf ik nog niet aan denken).

Ondertussen presenteer ik hier wel wat foto’s van de shirts met de raglan-mouwen. Het rokje zit eronder maar de goesting om te fotograferen was helemaal op. Ze trekken dus op niets, de foto’s (vooral door het licht dat van linksboven keihard naar binnen valt en zo elke vervorming, elke bobbel, elke bult ongenadig meent te moeten belichten), maar dat probeer ik me niet aan te trekken.

Patroon: McCall’s M6992, een eenvoudig en klassiek patroon waarmee je wat kan variëren.

Shirt 1: Rode met reliëf (of hoe moet je dat noemen) van bij In den beer, mouwen in zwarte zware kwaliteit tricot dat ik ook bij In den beer vantussen hun couponnetjes viste.

DSC_0002

DSC_0003

Shirt 2: Zalig stofje dat je langs beide kanten kan gebruiken van bij In den beer (ja kweetet, ik val in herhaling), zwarte gebreide stof, een stuk van 2 meter of zo dat ik voor 1 euro kocht bij de Kringwinkel.

DSC_0006

DSC_0013

Daaronder een zwart a-lijn rokje à la Mme Zsazsa in een zwaar zwart katoen dat ik kocht bij Stoffen Christine, met de bedoeling er een tas mee te maken. Maar het werd een rokje, kijk. (niet dat je er veel van ziet, maar goed) Met rits en beleg, en deze keer helemaal tot mijn tevredenheid. De shirts ook trouwens, ze zien er echt uit alsof ze in de winkel gekocht zijn. Er komen er nog meer, wacht maar! (om een zaagpost op mijn blog toch nog positief te eindigen)

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: