Soms post ik hier voor mijn eigen gemak kleren die ik maakte, en dus niet noodzakelijk voor uw lees- en/of kijkplezier. Ha. Ik vraag me soms af of het jullie echt nog wel interesseert, al dat naaigedoe. Oei. Maar mijn blog is dus ook zo’n beetje mijn naai-archief geworden. Gebruikte patronen, gebruikte stofjes, waar heb ik die stofjes aangekocht… met een paar welgemikte zoektermen op mijn blog kom ik al een heel eind. En dat is ferm gemakkelijk. Dus post ik hier ook nu weer 2 naaisels die ik al vaker gemaakt heb, gewoon voor de archieven.

Een eerste is de Butterick B5679 top, meer een trui vind ik, maar goed. De stof kreeg ik van Nadine, de schoonmama van mijn dochter. Tijdens mijn geïnspireerde duik in mijn stoffenschuif kwam ook deze stof boven, want ik vond ze heel mooi. Een trui kreeg ik er wel uit, en dit keer koos ik voor een kraagloos, asymmetrisch model, C op het patroon.

DSC_6814

De stof voelde tijdens het verwerken anders aan dan ik verwachte, en de trui valt een beetje stijver uit dan ik verwacht had. Met de zoom onderaan heb ik geworsteld: verwerkt met de coverlock, maar ik had er niet bepaald aan gedacht dat er “bochten” inzitten (de asymmetrische punt), en dat een naaimachine met 3 naalden die bochten uiteraard niet zomaar neemt. Goed, dat weten we dan ook weer voor de toekomst (dat wisten we eigenlijk ook wel, maar je moet eerst eens tegen die muur aanlopen voor je het echt beseft, zeker?).

DSC_6804

Het model bevalt me wel, behalve de hals, die valt niet goed. Maar ik denk dat dat op te lossen valt: ik ga die eens herbeginnen en een stuk dieper uitknippen. Komt wel goed!

DSC_6795

En ik gebruikte voor het eerst mijn nieuwe etiketjes!

DSC_6766

Een tweede favoriet uit de patronendoos is de Burda 7828, met een paar “hacks” (zonder striklint en loszittend bovenpand volgens Mina Dotter, en zelf voeg ik er ook nog een tailleband aan toe).

DSC_6822

Ik had nog een mooi wintertricot liggen, gekocht in Puurcent voor mijn verjaardag. Maandenlang geen idee gehad wat ermee te doen, tot ik tijdens die duik in mijn stoffenschuif ook een Burda 7828 zag in die stof. Met lange mouwen, nog een “hack”, want bij het patroon zijn enkel driekwartsmouwen voorzien. Ik gebruikte hiervoor de lange mouwen van het Deer & Doe Plantain shirt.

DSC_6829

Ik was een beetje laat met het maken van dit kleedje: alleen als het nog eens erg koud wordt in april of mei, kan ik het nog eens dragen, anders wordt het een eerste nieuwe stuk voor de komende herfst en winter.

DSC_6830

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: