DSC_6742

Ik ben al een hele tijd op zoek naar stof zoals ze op de afbeelding bij het patroon van het kleedje Butterick B5812 staat, het linkse kleedje:

Wit met roze hoeft natuurlijk niet direct, maar ik was dus op zoek naar een soort transparante stof met een figuurtje. Kant, denkt u dan, maar ik wilde iets moderners, iets met een meer geometrisch figuurtje. Zoals op de foto, dus.

Als bloglezend kwam ik terecht bij de Franse webwinkel Pretty Mercerie, waar ik sweaterstof kocht voor broeken voor Milan. En waar ik dit mooie kant tegenkwam dat mijn ideaal al heel wat dichter benaderde. Nog steeds bloemen, dat wel, maar al wat geometrischer. En blijkt dat ik niet naar de foto kan linken wegens dat het kant ondertussen uitverkocht is. Hierzo, onderste foto.

Toen ik niet zo lang geleden in mijn stoffenschuif dook, kwam ik weer tevoorschijn met stapels inspiratie. Ik had ook een bestemming voor de 2 meter oranje punta di roma die ik een tijdje geleden kocht, en die toen een miskoop was. Maar zoals ik eerder al zei, miskopen zijn echt niet dik gezaaid (ik kan er misschien 2 of 3 l0kaliseren in mijn schuif). Punta di roma is stof van heel mooie kwaliteit, en ineens zag ik dat oranje heel mooi staan onder het kant dat ik kocht bij Pretty Mercerie. Dus, mijn eigen versie van het Butterick kleedje was ontstaan!

DSC_6748

Ik maakte de versie B van het jurkje, een A-lijntje.

DSC_6719

Met achteraan het mooie detail van een sluiting met een knoopje. Een rits hoeft helemaal niet wegens licht rekbare stof.

DSC_6724

De halsuitsnijding paste ik ook wat aan, ik sneed ze ongeveer een centimeter dieper uit.

DSC_6734

Voor de contrasterende versie gebruikte ik gewoon hetzelfde patroon, maar zonder knoop achteraan, en één doorlopend achterpand.

Voor de afwerking van de zomen gebruikte ik de coverlock. Voor het kant heb ik daar nog lang over zitten twijfelen, maar dan toch gedaan. Aan hals en armen werkte ik met een smal zoompje, waar de 3-dubbele naad een beetje het effect van een biais-bandje kreeg.

DSC_6739

Ik ben supertevreden met het resultaat, het jurkje zit daarbij nog eens makkelijk ook en de stof kreukelt nauwelijks.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?