DSC_5048

Janna en Florian verhuisden een week geleden naar hun nieuwe huis. De dag erna kregen ze een cadeau van ons die hier al wéken stond te blinken. Wel een beetje uit het zicht, zodat het niet teveel opviel.

Het idee ontstond in Puurcent, een winkel waar ze een combinatie hebben van retro spulletjes, stof en naaitoebehoren, wol, en een hele resem artikelen uit uitverkopen, denk ik (van zeep tot schoolgerief). We zagen er een grote boodschappentas in verscheidene leuke motieven, wat Lies op het idee bracht dat we zo’n tas zouden kopen, en die zouden vullen met allerlei spulletjes voor het nieuwe huis van Janna en Florian.

Het werd een tas met vosjes, en we kochten een retro wekker, een pan, een doosje pleistertjes, en koelkastmagneetjes. Allemaal ofwel in het groen, ofwel met een leuk motiefje.

Waarna er natuurlijk nog wat zelfgemaakte spullen in moesten ook, wat had je anders gedacht!

Dat werd een schort, iets waar Janna al langer om gevraagd had.

DSC_4966

Uit een overschot van mooie kwaliteitsstof die ik eerder al gebruikt had voor een schort voor mezelf, en groen biaislint. Ik stikte alles ook in een opvallend groen kleurtje.

DSC_4975

Daarnaast maakte ik ook nog een deken, met aan één kant katoen, aan de andere kant fleece.

DSC_5058

Eerst was ik van plan gewoon een groen fleecedekentje te kopen, maar dat vond ik niet. Toen ik aan het rondlopen was in de winkels, herinnerde ik me dat ik een tijdje Soft Cactus stof gekocht had die perfect was. (die ik eigenlijk wilde gebruiken om een hemd van te maken voor Meneertje Mertens, een idee dat op algemeen hoongelach onthaald werd)

DSC_5049

Daar moest ik nog groene fleece bij kopen, en die vond ik bij het Stoffenkraam, waar ik ook biaislint kocht. Ze hadden enkel rekbare biais, maar dat is niet echt een probleem. Ik baseerde me op de uitleg die ik vond op de blog Emma en Mona. Voor een eerste poging tot dekentje vind ik dit behoorlijk geslaagd, en ondertussen heb ik me op het naaien van dekentjes gestort, want ze zijn zalig zacht en warm. En mooi.

DSC_5054

Ik maakte van de rest van de stoffen ook nog 2 kussentjes, maar daarvan vergat ik foto’s te nemen. Ik maakte ze zonder biaislint. Ik maakte zelf de binnenkussentjes met een oud bloemetjeslaken van mijn ma, en kocht ook kussenvulling bij het Stoffenkraam.

Het dekentje en de kussens zijn ondertussen al dankbaar in gebruik genomen.

dekencollage

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d