DSC_4908

Vorige winter leefde ik me eens uit met het uitzoeken van gebreide stoffen met ribbels bij stoffen.net. Gebruiken kwam er niet echt van, maar daar is nu verandering in gebracht.

DSC_4897

Van nog een Renfrew top in zwarte geribde tricot heb ik geen foto’s, ik was er niet helemaal tevreden van: de stof bobbelde nogal bij het verwerken. Maar we hebben toch nog een shirt dat Lies wil dragen.

Een volgende stof was een vrij fijne gebreide stof in aubergine-kleur, met brede ribbels. Daar zag ik een trui in die ik al eerder gemaakt had, de Butterick b5679 trui. De stof was toen nog fijner, met deze stof zag ik de punten vooraan en achteraan van het patroon niet helemaal zitten, en de korte versie ook niet, dus ging ik voor iets daartussen: lang maar zonder punten.

DSC_4886

De stof verwerkte heel gemakkelijk, en ik begin mijn draai echt te vinden met dit soort dingen. Dus, op een dag (mijn verjaardag, op ’t gemakske, lummel lummel) heb ik het patroon een maat verkleind, de stof geknipt, en de trui in elkaar geflanst. Jaja, nog eens een boost voor mijn naaivertrouwen!

DSC_4891

En ondertussen ben ik alweer bezig aan het volgende. Anderhalf kledingstuk per week, niet slecht qua productie!

DSC_4915

Accessoire: BAT.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?