De foto’s staan al op Facebook, maar dat vind ik zo vluchtig. Dus zet ik ze hier ook nog eens. In een album, gemaakt met de software Jalbum, software die ik al lichtjaren gebruik. Mooie albums kan je ermee maken.

Gisteren maakten we wat Nic noemde een katholiek fietsritje. Niet ver, uiteindelijk maar een goeie 10 kilometer. Eerst reden we naar het bedevaartsoord Lourdes, in Oostakker. Waarvan hier vandaag foto’s. Daarna fietsten we naar Campo Santo, waarvan hier morgen foto’s.

In het bedevaartsoord was ik nog maar één keer geweest, heel lang geleden, toen ik in het lager nog in een katholieke school zat. Ik had toen al weinig met kerken, katholieke gebruiken en bedevaartsoorden. Nu nog steeds niet, maar ik zie er wel de mooie dingen. En de lelijke dingen. En de dingen die zo lelijk zijn dat ze mooi worden. En de vreemde dingen.

(klik op de foto om naar het album te gaan)

 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?