Op de blog Behind the Hedgerow zag ik een rokje naar het patroon Simplicity 1616, en dat zag ik zelf ook wel zitten. Als cadeautje voor 8 maanden rookstop kocht ik het patroon.

Ik had al een tijdje een leuk tricotje van bij Stoffen Artevelde, en de twee leken me een perfect match! En of ze dat waren! En of dit een zalig patroon is!

Ik ging voor view C maar wilde het wel wat eenvoudiger houden (voor mij liefst niet al te veel frullen, liflafjes, krulletjes… hoe simpeler, hoe liever ik het heb), de voorkant mocht gewoon in 1 stuk.

Tekenen, knippen, stof knippen, en simpel dat dat was maat, gewoon 2 stukken in het dubbel. Aan elkaar naaien, zoompje erin en je hebt een rokje!

DSC_2710

Wat dit voor mij een zalig rokje maakt, is dat ik het supermooi vind met een buikband die je dubbel vouwt. Je kan er ook mee gaan variëren: de band korter maken zodat je hem niet dubbel hoeft te vouwen. Meer stof gebruiken voor het rokje en wat fronsen. Enzovoort enzovoort. Een hit, wat mij betreft. Volgende versie mag een maatje kleiner, en dan is het perfect!

DSC_2720

DSC_2717

 

DSC_2715

Tijdens het naaien merkte ik op dat er een beetje glitter zit in de ovalen op het stofje. Gelukkig heel subtiel. Bling bling!

 

 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?