De vliegendeur die ik een aantal jaar geleden bij den Aldi kocht, had het redelijk finaal begeven. Ik heb een gruwelijke hekel aan die plastieken flapdingen, en waar er een tijdje geleden wel leuke dingen waren om in je deur te hangen tegen de vliegen, vond ik daar niets meer van terug in de Blokker en Casa.

Langzaam rijpte het idee in mijn hoofd dat ik dat zelf wel kon maken. Ik had fleurig katoen liggen dat ik me niet meteen zag gebruiken voor kleedjes of rokjes, en we gingen dat wel eens in elkaar boksen. Beetje meten, beetje denken, en aan de slag.

Tientallen “buisjes” gestikt in verschillende breedtes, de smalste liet ik al snel zo want die waren een beetje te arbeidsintensief om te keren. Buisjes, en geen gewone stroken, want onderaan moet daar iets in om te verzwaren. Ik heb eigenlijk meer tijd besteed aan het keren van die dingen dan aan ze te naaien.

WP_002811 (Small)

WP_002809 (Small)

Van ons vliegendeur van den Aldi hielden we het systeem om op te hangen over: een plastieken klep die met velcro bovenaan de deur bevestigd wordt.

WP_002815 (Small)

Daartussen worden de reepjes netjes vastgeklemd en kan de vliegendeur opgehangen worden.

WP_002818 (Small)

We hebben redelijk lang gediscussieerd over wat nu precies onderaan in de “buizen” moest komen om te verzwaren. Loden bollekes, euh ja zeker. Geld! We maken er een spaarpotje van, steken er muntstukken van 2 euro in! Euh, ja zeker. Zo van die bollekes van in roulementen van fietsen! Euh, ja zeker. Uiteindelijk zijn we naar de Brico geweest en hebben we daar rondellekes gekocht, in 2 maten, voor de smalle en de brede stroken.

WP_002821 (Small)

En dat marcheert! Dat marcheert heel deftig. De stroken zijn zwaar genoeg dat ze niet alle kanten opflapperen als het waait, minder zelfs dan bij de vorige vliegendeur. En niet te zwaar zodat je geen blauwe plekken hebt op je scheenbenen als je binnen en buiten loopt 😉 De vliegen blijven buiten, en het ziet er vrolijk en fleurig uit. En als de zomer voorbij is, haal ik de rondellen eruit en steek ik de hele boel in de wasmachine. (alhoewel ik vermoed dat ik daarna wel wat werk ga hebben om alles te ontwarren) Missie geslaagd!

WP_002824 (Small)

(’t is daar onder tussen wel al gekuist)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?