renfrew02

Ik gaf het al aan: na de proefversie van de Renfrew top, volgde er al snel een versie in een betere stof. Alhoewel die vorige eigenlijk meer dan behoorlijk meeviel.

Een rekbaar stofje van zeer goede kwaliteit dat ik kocht bij In den Beer, en dat past bij 2 rokjes die ik eerder maakte.

Na het gemak waarmee ik me door de eerste Renfrew top sloeg, had ik er alle vertrouwen in. En hoe gaat dat dan, in naaizaken? Ah, het slaat gigantisch tegen, natuurlijk.

Miljaar, die stof. Wat heb ik daarmee gesukkeld. Keer op keer bleef die in mijn machine hangen, of ging mijn draad helemaal in elkaar en had ik een nauwelijks te ontwarren kluwen.

En dan was er nog de cowl, waarvan ik de uitleg bepaald niet echt goed begreep. Gesukkel, gepruts, verkeerd in elkaar gezet en dus weer uit elkaar gehaald (wat met deze stof godzijdank wel verbazend goed ging) en dan maar een uitleg gezocht op het internet. Had ik eerder moeten doen, want de ontwerpster van het patroon zorgde zelf voor een uitstekende handleiding.

Ik heb dus weer eens gevloekt, alhoewel ik mezelf écht voorneem dat niet al te vaak te doen. Het moet plezant blijven, nietwaar. En gelukkig is het dat ook. Want kijk, ik heb toch maar weer een mooi afgewerkt product in handen, en ik kan weer eens in een zelfgemaakte outfit op stap.

renfrew03

Deze keer de Renfrew top met cowl, en met halflange mouwen.

renfrew01

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

3 reacties

Zeg het eens?