De oplettende mens heeft het al op de cal2014 pagina gezien, maar ik zet het hier ook nog eens.

Ik voelde het komen, ik voelde het komen… ik was niet content met de kleurtjes van mijn deken. Dus kwamen er nog wat kleurtjes bij, en begon ik opnieuw. Dat was nog goed te doen. De kleuren staan me nu veel meer aan.

Ik krijg de foto’s en de kleuren niet goed, dat zal wel beteren als de zon weer wat meer gaat schijnen.

Week 1, stokjes en halve stokjes

cal2014week01b

Week 2, granny stripes

cal2014week02b

Week 3, weer stokjes en halve stokjes.

cal2014week03b

En dan hop naar week 4, en daar ben ik ook niet gelukkig mee. Op de foto is het niet erg duidelijk: bordeau en grijs. Maar ik vind de catherine wheels te groot, de deken dijt uit in de breedte… op de foto ziet het er nog redelijk uit, maar in realiteit trekt het op niets.

cal2014week04

Ik trek uit, herbegin. Met haaknaald 4,5. Niet goed. Met haaknaald 4. Niet goed. Hoe komt dat toch? Ineens merk ik op dat ik een fout gemaakt heb, het patroon niet goed gelezen. Opluchting! Opnieuw. Nog steeds niet echt naar mijn goesting, maar soit. Ik haak de volgende rij, tel achteraf mijn steken en WTF?? Ik heb bijna twee keer zoveel steken als nodig! Maar allez! Uittrekken maar… urgh. En dan ziet mijn lodderig oog ineens dat ik het patroon NOG fout gelezen heb! En dan ineens gaat alles zoals het hoort. Ben ik tevreden. Kan ik verder. Oef!

cal2014week04b

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. hoi Satur9, wat een cliff hanger met de catherine wheel! 🙂 ik heb namelijk dezelfde situatie gehad. Wat was je misverstand met het patroon? ik lees en ik lees en ik kan hem niet vinden. Heeft dat me de lossen te maken? ik kan me niks anders voorstellen dat ik anders kan doen. Ook, ik heb minder steken gedaan aan begin, 120 ipv 194. Heeft dat invloed? moet ik minder stokjes in de wiel zetten? Alvast bedankt voor je reactie! Maria

    1. Dag Maria! Als ik het patroon nu herlees, snap ik niet goed hoe ik 2x na elkaar fout heb kunnen lezen, en ik weet ook niet meer precies wat ik nu fout deed. Ik weet dat het iets was met de vaste die ik vergeten was, maar hoe dat dan kon, dat begrijp ik nu niet meer 🙂
      Met lossen heeft het niet veel te maken: je moet slechts 1 losse maken, en dan een vaste in dezelfde steek. Je moet goed opletten dat je iedere keer 3 steken overslaat (in het vierde gaatje haken dus), dan 7 stokjes in 1 steek, dan weer 3 steken overslaan, een vaste haken, 3 steken overslaan, 7 stokjes, enzovoort. En dan zou het goed moeten uitkomen.
      Als het niet gaat, stuur me misschien eens een foto van hoe jij het doet. (via contact, als je niet meteen een foto kan sturen, stuur me daar een berichtje, dan mail ik je terug en kan je een foto mailen)

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: