Samen met de stof voor het eerste rokje dat mijn Brother en ik produceerden, kocht ik nog een leuk stofje bij In den Beer, waarbij nog een stofje hoort om een shirt van te maken, een stof die bij beide stofjes past. Dus was het logisch het tweede rokje te maken, en binnenkort volgt dan het shirt (dat wordt een Renfrew top).

Het stofje is licht en niet echt winters (retro Poppy), maar daar trek ik me weinig van aan. Niets dat niet in orde komt met een onderrokje en een legging.

Het patroon werd een aangepast a-lijntje van Madame ZsaZsa, aangepast in de lengte: ik maak ze toch graag wat korter.

Het in elkaar steken ging vlot en op het gemakje. Het rokje was mooi gestreken, maar tegen dat het op de paspop zat, was het alweer gekreukeld. Het eraf halen, strijken en opnieuw aandoen heeft weinig zin, het rokje zou al even gekreukeld zijn. Foto’s met kreukels dus. Hier nog met een zwarte trui, aangepast shirt komt later.

rokjebeer01

Opnieuw iets van de nieuwe naaimachine uitgeprobeerd: zoom met een siersteek. Past bij het motief van de stof.

rokje04

Ik vind het een schoontje. Ik hoop van jullie hetzelfde.

rokjebeer02

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?