Ik ging hier een artikeltje schrijven over hoe ik naar allerlei winkels geweest was, en nauwelijks iets gekocht had. Over beheersing, en zo. Dat ik niet naar de solden ging gaan wegens niets nodig. (en wegens stofkes gekocht en zelf dingen maken, dat ook ja, en dat was dan wel weer kopen, maar goed)

In de kringloopwinkel in de Tarbotstraat echter stond een mooie kast die er deftig uitzag en betaalbaar was. Ik nam foto’s en toonde die aan Meneertje Mertens. Hij vond de kast mooi en deftig en betaalbaar en keek toen verder naar zijn film. Toen zijn film gedaan was, vroeg ik hem wat we nu gingen doen met die kast, en toen zijn we die gaan kopen. Gedaan, beheersing. Maar ’t is een schoon kast. En die staat daar nu in de winkel in de Tarbotstraat als verkocht en woensdag gaan ze (alhoewel Milan dat nog niet weet) ze ophalen.

kast (klik op de foto voor groot formaat)

Maar goed. Ik zal het nog even over beheersing hebben. Ik ging naar de kringloopwinkel aan Dok Zuid, en bracht enkel wat borden en twee shirtjes mee.

shirtjes

Ik ging naar de kringloopwinkel aan de Vlaamse Kaai, en bracht enkel een zalig mooi mannenhemd mee. Ik ging naar de kringloopwinkel in de Tarbotstraat, en bracht enkel een bord mee. Euh ja. Wel, zie eens wat ik allemaal liet staan. Moest ik plaats hebben in mijn kot, ik sleepte het allemaal mee naar huis. Tot groot jolijt van mijn huisgenoten wellicht, but anyhow.

Ik liet staan, oude lagereschoolbureautjes.

bureautjes

Ik liet staan, een zalige naaimachine. Met handleiding en garantiebewijs en al er nog in.

naaimachine

Ik liet staan, een oude typemachine, maar daar heb ik geen foto van, jammer genoeg. En daarbij, ik had mijn gat nog maar gedraaid en ze was al verkocht.

Maar dan. Het toppunt van beheersing. Ik ging naar Stoffen Samira op de Brusselsesteenweg in Gentbrugge (ja? of is het Ledeberg?), en ik kocht niets. Helemaal niets. Geen. Enkel. Stofje. Toppunt van beheersing. Gewoon de winkel verkend, bekeken wat Samira allemaal heeft, wat dat moet kosten, en besloten dat het doenbaar is als ik eens iets nodig heb en we geen verre verplaatsing willen maken.

samira

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

1 reactie

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: