sjaal02

Tijdens de Tombola actie voor Syrië bood ik voor een sjaal die Patricia zou breien. Ik vond ‘m mooi, en ik hoopte dat ik ‘m zou winnen. Mijn bakvissenbokaal-collega Sophie was zo mogelijk nóg enthousiaster. En in een zotte bui bood ik haar aan dat, als ik de sjaal niet zou winnen, ik hem zou breien. Eentje voor mij, eentje voor haar.

Goed. Won ik de sjaal? Natuurlijk niet, haha!

Het plan lag even in de lappenmand. Toen werd ik ziek. Kreeg ik acute goesting om iets te bestellen (ik denk dat het zo ongeveer ging). Zo gelijk comfort food, maar dan comfort bestelling. Bestelde ik wol en dikke breinaalden bij Wolshop-Grensstreek. Zag ik mooie knopen bij stoffen.net, dus kocht ik daar stoffen en ook knopen (ook voor een gilet die ik aan het breien ben) (anders doe ik dat nooit, knopen kopen, maar nu had ik het perfecte excuus). En beloofde ik de sjaal als nieuwjaarscadeau aan Sophie. Oh ja, uiteraard kocht ik ook het patroon voor de Solitude Cowl.

sjaal01

Tussendoor heb ik me wel eventjes afgevraagd waar ik nu weer aan begonnen was, want die Engelse termen, daar leek ik niet al te veel van te snappen, en kabels had ik begot nog nooit van mijn leven gebreid. (niet mee inzitten Sophie, zo gaat dat altijd bij mij).

Maar goed. Daar dient dat dus voor, eerst, ja, eerst, de sjaal voor mezelf breien, en dan voor een ander. Want mijn sjaal is dan het probeersel. Ik ben (zoals het bij mij klassiek wordt voor breiwerk) een keer of 8 herbegonnen, tot ik te pakken had hoe het moest met die kabels en zo. Tot ik het patroon kon doorgronden. De kabels zijn bij mijn sjaal nog goed fout omdat ik het eigenlijk nog niet écht doorhad en ik een beetje teveel tierelantijnen ging breien, maar het valt niet zo op omdat de wol die ik koos van kleur verandert. Wat ik wel gedaan heb, is de kabels volledig rechts gebreid, zoals Patricia ook voorstelde. En dat vind ik eigenlijk ook gewoon mooi. In ieder geval, ik ben tevreden van het resultaat.

Ook leuk: zo’n sjaal brei je op 1 dag! (*)

Wol: Drops Eskimo kleur 64p voor mezelf en kleur 74T voor Sophie. Met breinaalden no. 8.

sjaal04

sjaal03

(*) als je vakantie hebt

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?