We hebben een nieuwe bewoonster in dit huis…

paspop

Het is niet dat het hier niet druk genoeg is, maar zo’n statige bewoonster kan er altijd bij. Over een naam zijn we nog aan het brainstormen.

Hier draagt de dame een shirt gemaakt volgens dit patroon.

shirt01

Een eerste probeersel maakte ik in een effen stofje van Artevelde uit hun koopjeshoek (2,5 euro de meter), en gelukkig, want het was veel te groot. Te breed, vooral. Een paar (ahum, 4) maten verkleind, een ietwat duurder stofje van Artevelde gebruikt, en dit is het resultaat. Eigenlijk is het patroon bedoeld voor katoen en consoorten, maar ik had zin in tricot, dus deed ik dat. Ben best wel tevreden van het resultaat, een volgend shirt zal nog beter zijn, maar ik heb weer veel bijgeleerd.

En vanaf nu gebruik ik onze statige dame om naaisels aan mijn vorm aan te passen alvorens ik ze definitief in elkaar flans.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?