fiftiesjurk02

Ik kocht voor de eerste keer de Knipmode, en daar stonden gelijk veel mooie dingen in. Er stond een fifties jurkje in, dat ik meteen zag ik een stofje dat ik kocht op het Stoffenspektakel.

Echt simpel was het niet, en ik heb er serieus op gezweet. Er zaten twee zakken in, waarvan ik er één heb weggelaten: een rits opzij was zo al moeilijk genoeg, laat staan een rits opzij waar ook nog een zak zit. Nee. Laat maar. Ik ben helemaal gelukkig met een kleedje met één zak.

Ik had maar twee meter stof, en dat was te weinig voor dit jurkje. Dus kortte ik het bijna 15 centimeter in, en ik ben daar nog blij om ook, zo is het qua lengte voor mij net goed. 15 centimeter langer zou echt wel lang geweest zijn.

fiftiesjurk01

Mijn hulplijn heeft me weer heel goed bijgestaan, waarvoor dank, Hilde! Haar geoefende oog ziet dingen die mijn amateur-oog niet zien, een extra streepje op het patroon bijvoorbeeld, heel goed weggestoken.

Het is zeker niet foutloos (ik kan het niet laten dat te zeggen), maar het is goed te dragen, en ik ben er supertrots op! Misschien mag ik het later nog eens maken, een paar maatjes kleiner en nog wat korter, voor dochterlief.

Het ligt hier wel al een paar weken te wachten, het was nog niet bepaald het goede weer voor zomerkleedjes. Maar daar lijkt verandering in te komen!

fiftiesjurk03

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?