Top 3 van de verdwijningen op de Dendermondsesteenweg:

  1. De Post
  2. 3 banken
  3. binnen afzienbare tijd: de groepspraktijk

Het wordt steeds leger, op de Dendermondsesteenweg.

De Post verdween, onder groot protest. We hadden nog een postpunt, in de Delhaize. Tot die Delhaize verdween. We hadden toen nog een postpunt, in het Dampoortstation. Tot dat postpunt opgedoekt werd. Nu kunnen we naar het Stapelplein, of naar de Grondwetlaan. Voor ons vervelend, maar voor de vele oudere en minder mobiele mensen in de buurt: een ramp.

De Dexia met bancontact aan het Heirnisplein verdween een tijd geleden. Kort geleden, plots en niet zien aankomen: het automaat van de KBC aan het Heirnisplein. Weg. Binnenkort, reeds lang aangekondigd: Fortis Dendermondsesteenweg en Antwerpsesteenweg fusioneren, weg Fortis Dendermondsesteenweg. Geen enkel bankautomaat meer op de Dendermondsesteenweg. Enkel nog Dampoortstation, of Antwerpsesteenweg. Vree plezant, echt waar.

De groepspraktijk verhuist ook, binnen afzienbare tijd. Vind ik ook al helemaal niet leuk.

Wat schiet er na een tijd nog over? Het winkelcentrum, ja. En een Colruyt. En er zou terug een Delhaize komen. En veel goedkope eetgelegenheden. En hier en daar nog iets dat overleeft. Héél af en toe eens iets leuks dat erbij komt, zoals Clouds in My Coffee. Maar zo zijn er te weinig.

Maar voor de rest: triestig, vree triestig. Maar dat was de reputatie van de Dendermondsesteenweg al.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: