In de Burda waar ik een rokje uit maakte, stond ook een mooi kleedje. En ik had een geschikt stofje, van het stoffenspektakel. Dus maakte ik een kleedje. Een zomerkleedje. Met voering en al. Want zonder voering zou het een beetje teveel doorkijk hebben, denk ik. Ge kunt natuurlijk wel een onderrokske of onderjurkske kopen bij de Zeeman, of zo, maar het stond nu eenmaal zo in het boekske. En als ik iets een eerste keer maak, dan volg ik de beschrijving gedwee. Dat is nu eenmaal het veiligst.

Er waren een paar hindernissen te nemen. Een rits van 50 cm bijvoorbeeld. Maar dat ging best wel vlot, en het ziet er ook goed uit. Mouwen dan, mouwen insteken. Ik heb er lang over gedaan, maar het is gelukt, en het ziet er ook al goed uit. Ik heb er diep over nagedacht, gepast en geprobeerd, gelezen en gezocht. En uiteindelijk een filmpje gevonden op Youtube, waardoor alle stukjes in elkaar vielen en ik deze hindernis zonder problemen nam.

En dan hadden we het moeilijkste gehad. Nog wat afgewerkt, en het jurkje was klaar. En ik ben content. En ik denk al na over het volgende.

kleedoranje07

kleedoranje05

kleedoranje06

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: