Ik had een boekje gekregen, een Burda voor beginners. Het heeft een tijdje liggen rijpen, maar toen ik stofjes had van het Stoffenspektakel, begonnen de ideeën te komen in mijn hoofd.

En beter nog, dat fluweel dat ik ook gekregen had, daar was nog wel genoeg van over om een rokje uit te krijgen. Een recht rokje, dat in die Burda stond.

Tegen dat ik ooit zover was dat ik eraan kon beginnen, liep ik zowat over van de goesting. En dat is niet goed. Want als je ergens teveel zin in hebt, dan heeft het de neiging tegen te vallen.

Ik zag het dus hélemaal zitten, maar dan ook echt hélemaal! En ik had mezelf een beetje overschat, denk ik. Want die stof, amai mijn voeten, die is echt wel dik. En dat is, ahum, niet zo gemakkelijk.

Het begin ging goed. Tot ik mijn rits naar de zak hielp. 2 uur nodig gehad om de rits erin te steken, naar de zak te helpen, en ze er weer uit te krijgen. Ik had wel maar 1 zwarte rits. Wel nog een donkerbruine. De donkerbruine op 10 minuten helemaal goed erin gekregen. Niemand die ziet dat het een bruine rits is, echt waar. Maar ik weet het wel, natuurlijk.

Next. Tailleband. Heel diep moeten nadenken om te begrijpen hoe dat moest. Echt diep, heel diep. Maar toen snapte ik het wel. Maar daar had je het probleem van die dikke stof. Zweet. Zwoeg. Vloek. Zucht. Zweet. Zwoeg. Het is gelukt. Het is niet perfect, maar het ziet er wel behoorlijk uit.

Knoopsgat maken. Voor de eerste keer. Een paar keer proefgedraaid. Na de nodige eurocentjes die moesten vallen, ging het behoorlijk. Tot in het rokje zelf natuurlijk. Die dikke stof, weet je wel. Maar het ziet er uiteindelijk wel behoorlijk uit.

En toen zag ik. In al mijn ijver. Om dat rokje uit die overschot stof te krijgen. Had ik niet gelet op de stofrichting. Die doet er echt wel toe. Ahum. Voor en achterkant zijn dus niet gelijk. *ween* Ach ja, het is wat het is, niewaar. Al doende leert men. Alhoewel ik dit echt wel wist. Maar ik had er niet op gelet. In al mijn ijver. Om dat rokje uit die overschot stof te krijgen. Het zij zo.

Al bij al, heb ik heel veel geleerd, alweer. En het volgende zal beter zijn. En die figuurnaden vind ik de max.

zwartrokjecollage

(klik op de collage voor groot formaat)

(en néén, ik heb géén blauwe sokken aan. het zijn zwarte. een beetje afgewassen)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. Oh wat spijtig, want het is anders wel goed gelukt. Ik had het onlangs voor met een tricot t-shirt, allez, ik denk dat het de verkeerde richting is, ik weet het niet goed. Bij ribfluweel is de richting extra moeilijk, vind ik, maar het is zo mooi

  2. Ik vind het echt prachtige stof, jammer dat ik er niet aan gedacht heb. Nu ja, ik denk dat anders de lap stof ook te klein was, ik heb serieus moeten passen en meten (en ook wat vals gespeeld bij de tailleband). Gelukkig was het gratis stof, dat is mijn enige troost 🙂

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: