Nog een gecombineerd haak- en naaiprojectje.

Op het jaar tijd dat ik nu weer aan het haken geslagen ben, heb ik al redelijk wat haakpennen verzameld. Die zaten in hun zakjes in een doos, heel onhandig.

(nog onhandig trouwens: weet je hoeveel keer je zo’n haakpen kwijtraakt, en aan het zoeken moet? Ze ergens leggen en niet meer weten waar, ze laten vallen, en de zoektocht kan beginnen. Naast de laptop, onder de laptop, tussen de dozen met haak- en naaigerief, tussen de zakken met bollen wol, in de zakken met bollen wol, op de zetel, in de zetel, tussen de kussens van de zetel, onder de zetel, onder het salontafeltje…)

In ieder geval, op Pinterest kwam ik een mooi haaketuitje tegen, en dat was blijven hangen. Het was wel zonder werkbeschrijving. Later kwam ik een volledig genaaid etui voor stiften tegen. Dus besloot ik beide te combineren.

Wij doen hier ook aan recyclage: ooit zag ik in de Kringwinkel een kleedje in een heel leuk stofje. Dus kocht ik het kleedje voor 2 euro, om het later te verknippen.

haaketui01

Ook de eerste keer dat ik met rekkende stof werkte. Helemaal perfect recht werd het allemaal niet, maar dat is niet zo’n drama. Het valt best wel mee.

Ik naaide de stof aan elkaar zoals beschreven in de ene werkbeschrijving. En voor de gehaakte kant gebruikte ik mijn ogen om te stelen, en het internet en mijn eigen kennis om te bedenken wat ik ervan kon maken.

Ik gebruikte 3 bolletjes grijze Catania die ik vorig jaar voor mijn verjaardag kreeg. Zalig katoen is dat, ik ben verkocht. Met haakpen 4. Ik zocht en vond een mooi steekje (via Pinterest, opnieuw). Ik vind het trouwens zo’n mooie steek, dat ik die binnenkort nog eens ga gebruiken voor een babydekentje. In Catania.

Voor het randje heb ik lang gezocht, en ben ik uiteindelijk uitgekomen bij een rij halve stokjes, en daarna een klein picootje. Daarna haakte ik er voor de sluiting twee “lintjes” aan in lossen met op het eind een bloemetje (gevonden via deze zalige verzameling bloempatronen).

En het resultaat is dit. Iets wat hier dus vaak gebruikt zal worden.

haaketui02

haaketui03

haaketui04

haaketui05

(zoals altijd, klik op de foto voor groter)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

1 reactie

Zeg het eens?

%d