Er was weer eens nood aan een groot project. Een kledingstuk graag. Een trui. Een trui die ik zomer en winter zou kunnen dragen, in de winter met een T-shirt met lange mouwen onder, in de zomer met een topje.

De hele Drops catalogus uit gepluisd, en bij deze trui uitgekomen. Een beetje ouderwets, en de kleur vond ik gruwelijk, maar in een ander kleurtje leek dat ouderwets me wel mooi.

In veel winkels gaat de Drops-collectie uit de rekken, het was een beetje zoeken waar ik katoen kon vinden. Ik kwam uit bij Lady Violet Hobbymaterialen, waar ik ook heel tevreden van ben. Niet te duur, de service is goed, en de levering snel. Maar ook daar gaat Drops uit verkoop. De trui wordt gemaakt in Safran katoen, waarvan de kleur die ik eerst koos – een soort roestrood – niet meer in voorraad was. Met een beetje schrik in het hart koos ik daarna fuchsia. Die schrik was niet nodig: het is geen fuchsia fuchsia, er zit wat meer rood in, de kleur is me niet te fel of te roze.

De trui was een plezier om te haken: heel gemakkelijk, een vlot patroon met veel stukken waar lustig aan één stuk door gehaakt kan worden zonder veel telwerk. Echt heel lang heb ik er dan ook niet over gedaan. Ook het in elkaar zetten van de trui was een stukje cake, de boordjes eraan haken al evenzeer. Ik had zelfs genoeg bollen katoen! Een succes, dus. Met dit als resultaat (*):

  trui01

trui03

trui02

(klik op de foto’s voor groot formaat)

(*) noot: de foto’s zijn wat overbelicht, en de trui ziet er toch nogal knal uit. en paars. dat is ie dus niet, en ook niet echt fuchsia… de kleur is mooi 🙂

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?