Ik ben bezig met vanalles, als het over haken gaat. Bloemetjes haken. Een truitje haken. En opeens had ik zin in iets simpels. Want dat truitje, dat is moeilijk. Ik zit aan de mouwen, ik zie niet goed hoe het verder moet, dus is het tijd om het wat te laten liggen, te laten bezinken, tot er een lichtje gaat branden hoe het verder kan. De bloemetjes zijn simpel om haken, maar het garen is glibberglad en daar heb ik soms ook genoeg van.

Dus, ah, ik zou een bladwijzer haken. Met overschotjes wol die ik gekregen heb van de schoonmoeder, en volgens een foto die ik op Pinterest vond. Zonder patroontje, maar hey, had ik vroeger dit soort patroontjes niet vaak gevolgd, en was dat niet poepsimpel en al.

Jaja, ’t zal wel. Het was natuurlijk wel al een jaar of 25 geleden dat ik zoiets gedaan had, en hoe dat moest, dat zat nogal ver in mijn hoofd. Een keer of 5 opnieuw begonnen (als het niet meer was). Maar kom, ik ben er geraakt, en ik weet nu weer waar je op moet letten.

Ik gebruikte wol in plaats van katoen, wol die nogal dun leek… maar dun katoen had nog veel beter geweest. Want nu heb ik een knoert van een bladwijzer.

Knaloranje, in de hoop dat ie opvalt, want ik heb de neiging bladwijzers kwijt te geraken.

Oh ja, dat flosjke onderaan. Ik wist niet hoe dat moest (en ik weet het nog niet, want het is maar van mijn gat gedaan), en zag ik daar bij Mme ZsaZsa net gisteren geen pomponnekes passeren? Dus den dezen ging een pomponneke maken. OK, na drie pogingen opgegeven, ik kan geen pomponnekes maken! Dus hangt er toch maar een flosjke aan, dat helemaal niet gemaakt is zoals het hoort. Want ik weet niet hoe je dat hoort te maken. En ik weet niet waar ik kan vinden hoe je dat hoort te maken, want ik weet de Nederlandse term niet voor zo’n flosjke.

bladwijzer

Ik ging dus tussendoor eens in de rapte een paar bladwijzers maken. Ahum. Ik ben een dikke namiddag bezig geweest aan één bladwijzer, en daar zal het voorlopig ook bij blijven.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?