Via Pinterest kwam ik een tijdje geleden dit rokje tegen. Heel mooi vond ik het, ook qua kleuren. Herfstkleurtjes. Dus toen de herfst in zicht kwam (iets waar ik jaar na jaar harder tegen opzie), schafte ik een voorraad gelijkaardige kleurtjes aan, en kon ik eraan beginnen.

Tot dan had ik welgeteld 2 granny squares gehaakt. Maar nu, een kleine 2 maanden verder, heb ik ontelbaar veel granny squares gehaakt. Want ondertussen ben ik bezig aan een nog veel groter project, ook met granny squares.

Het haken van de vierkantjes op zich is niet veel werk. Gaat vooruit als een tiet. Per vierkantje (van 7 op 7 cm) 6 draadjes instoppen is al wat meer arbeidsintensief, en al die vierkantjes (een 80-tal, vermoed ik, ik heb het niet meer bijgehouden) aan elkaar zetten is nog véél méér arbeidsintensief. Want ze moeten mooi aan elkaar gezet zijn, ah ja, maar ook heel stevig, want een rokje moet toch wel tegen één en ander kunnen.

Voor het aan elkaar naaien moesten de vierkantjes wel geblockt worden, want ze krulden nogal op. Ik heb het blocken rudimentair gehouden, enkel gezorgd dat ze niet meer zo krulden, voor de rest stak het niet zo nauw.

Ik probeer het vloeken tijdens het handwerken binnen de perken te houden, maar ik heb toch wel eens gevloekt op mijn eeuwige voorkeur voor zwart, behoorlijk lastig voor de ogen om zwarte vierkantjes aan elkaar te naaien.

Bij het rokje wat ik als voorbeeld nam, stond dat de boord bovenaan eraan gebreid was. Daar had ik geen zin in (heb zelfs geen breinaalden in huis), dus heb ik er maar een boord aan gehaakt met vasten. Een aantal rijen minderen om de boord wat vorm te geven, bovenaan een rij stokjes met gaatjes tussen om een rekker door te rijgen, en dan nog 2 rijen vasten.

Onderaan heb ik opnieuw een boordje gehaakt, omdat dat mooi is, en omdat dat ook de nodige stevigheid geeft.

Het mag gezegd wezen: ik ben trots op het resultaat.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

1 reactie

  1. wijs! heb je de Afrikaanse bloem ook al geprobeerd? binnenkort plaats ik mijn laatste swap op mijn blog. momenteel moet het nog een verrassing blijven, maar ik popel om mijn gehaakte Afrikaanse bloemetjes te showen in ??? Moet zeggen dat je kleurgebruik prachtig is! wijs om te zien.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: