Een week met alle kinderen thuis.

  • Maandag

Kabeljauw met kruidenkorst

Wat ik vorige week voor ons tweetjes uitprobeerde, maakte ik nu voor de hele hoop. Zonder champignons. De tomaten ontpitte ik ook niet. Ik vind het toch net iets lekkerder met de champignons erbij, eigenlijk.

  • Dinsdag

Pizzahut

Dolle dinsdag bij Pizzahut, en de dochter vroeg of we dat eens konden doen. Het was net de ene dag waarvoor ik nog niets voorzien had in het weekmenu, dus OK. Werd me dat een avontuur, koken is dus stukken makkelijker. Gebeld om pizza te bestellen. Over twintig minuutjes klaar. Naar de Pizzahut gesjeesd. Bancontact kapot. Geen bestelling ontvangen. Hm. Da’s hier toch de Charles de Kerckhovelaan? Ja hoor, hier de Charles de Kerckhovelaan, maar geen bestelling ontvangen. Ge kunt beter naar Lochristi gaan, daar zal de Bancontact wel werken. Nic kwam op het briljante idee om onderweg al te bellen en onze bestelling door te geven. Onze Bancontact is kapot madam. OK, onderweg geld gaan afhalen. De Pizzahut binnen. Oeps, ik sta daar met mijn kaart, het geld ligt in de auto. Terug naar de auto. Terug naar binnen. Pizza’s lagen klaar. Oef. Terug naar buiten. Zware draaideur. Geen van de wachtende mensen die de madam met de 6 pizzadozen even wil helpen. Tegen dan was mijn humeur helemaal verpieterd, en mijn eetlust ook. Trouwens, op normale dagen kosten 6 pizza’s 90 euro. NEGENTIG EURO VOOR ZES PIZZA’S? Goed zot. Noot: een paar dagen later merk ik op dat ik, in die eerste Pizzahut, eigenlijk in de verkeerde stond. WAHAHAHAHAHA!

  • Woensdag

Salade liégeoise

Was lang geleden. Heel lekker. Zo met verse boontjes en al. En van die heerlijke krielaardappeltjes.

  • Donderdag

Bloemkoolschotel

Het nieuwe schooljaar nadert. Tijd om de klassiekers weer boven te halen.

  • Vrijdag

Spaghetti

Als ik de wederhelft om suggesties vraag voor het komende weekmenu, is zijn eerste altijd, maar dan ook altijd: spaghetti. Altijd.

  • Zaterdag

Lamsvlees in de oven

Ik zou een stoofpotje maken met lamsschouder. Maar op vrijdag was ik niet naar de Turkse slager geweest, en was ik ook vergeten de wederhelft erheen te sturen. Op zaterdag had ik geen zin om nog geld af te halen en naar de Turkse slager te gaan. Naar de slager op de hoek dan maar. Lamsschouder? Hadden ze niet. Lamsbout? 22 euro de kilo, oeps, een beetje veel om in een stoofpotje te draaien. Kalkoen dan maar. Met ajuin, look, wortel, paprika, courgette en tomaten. Beetje jammer, de kalkoen was droog. Te weinig water gehad met dat warme weer, volgens Nic. Volgende keer toch maar minder lui zijn en lamsschouder halen.

  • Zondag

Balletjes in tomatensaus met mozzarella

Het lekkere balletjes-recept van Meus. Vorige keer dacht ik: tiens, daar mogen best wel wat groenten bij, in die tomatensaus. Dus, extra worteltjes en paprika. Was nog veel lekkerder zo.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: