Beetje kindjes in huis, beetje geen kindjes in huis, beetje vanalles door elkaar dus. Werken, maar toch vakantiestemming. Lekker lui. Moe worden van naar de Olympische Spelen te kijken. Haken, veel haken. Dat soort dingen.

  • Maandag

Mihoen

Op maandag maakte ik het mezelf heel gemakkelijk. Op zondagvoormiddag hadden we wat boodschappen gedaan in de marginale Delhaize aan het Heirnisplein (die begint zo’n beetje het Vuil Geebeetje te vervangen), en mihoen meegebracht. Opwarmen en klaar, dus. Moet ook eens kunnen.

  • Dinsdag

Pasta met spinazie en gehakt

Tot groot jolijt van mijn kinders maakte ik een receptje klaar dat ik kreeg van een nichtje van hen. Pasta, spinazie gemengd met Boursin Cuisine en wat Italiaanse kruiden, en gehakt. Makkelijk, zeer snel klaar, en nog lekker ook. Wordt een toppertje hier, dat voel ik zo.

  • Woensdag

Overschotten

We hadden nog allerlei overschotten in de koelkast staan, en waren maar met z’n tweetjes, dus maakten we die soldaat.

  • Donderdag

Pizza

Zelfgemaakte pizza met zelfgemaakte spaghettisaus uit de diepvriezer, spekjes, olijven, veeeeeel champignons en mozzarella. Yummers.

  • Vrijdag

Spaghetti

Nog spaghettisaus uit de diepvriezer. Lekker makkelijk zo.

  • Zaterdag

Kippenbouten met groenten en aardappelen in de oven

Men bakt de kippenbouten aan in de pan. Men neme een ovenschotel en legt daarin: grofgesneden ajuin, lookteentjes naar believen (het waren er veel, bij ons), die reeds gebruinde kippenbouten, spekjes, gehalveerde witloofstronkjes, champignons, vastkokende aardappeltjes (niet noodzakelijk geschild). Veel kruiden deed ik daar verder niet bij, want dit smaakt op zich al behoorlijk zalig. Na een flinke tijd in de oven op 180 graden. Ik doe dit alles in een metalen ovenschotel met deksel, zodat het boeltje niet teveel uitdroogt.

  • Zondag

Zie zaterdag

We hadden zoveel, dat we er twee dagen van konden eten. Maar dat was ook de bedoeling.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: