Het vermaledijde vestje. Mensen mensen, wat heb ik hiermee afgezien. Maar het is klaar. Het is klaar! Het is klaar!! Ik heb het zelfs aan.

En waarmee heb ik zo allemaal afgezien? Wel. Houdt u vast.

  • de wol. die trok in aparte draadjes, en daar steek je dus constant tussen. Irritant.
  • zwart. Ik zie heel graag zwart, maar in het zwart haken is niet altijd even gemakkelijk.
  • het model. Ik heb heel lang zitten haken zonder dat ik wist waar ik mee bezig was. Na een tijd zat ik met een brede lap (een meter? een meter twintig?) waarvan ik niet wist wat ik ermee aan moest. Dat zou toch veel te groot zijn? Zou ik een stuk herbeginnen en kleiner gaan? Maar ik weet niet waar ik ga uitkomen, dus, ik zal maar voortdoen. Tot, helemaal op het laatst, het ineens duidelijk was en het er als een vestje uitzag. Een vestje dat nog klopte van maat ook. Mirakel! Wonder! De wereld nog niet uit! Hoera!
  • Bloemetjes. Er moesten bloemetjes aankomen. Heregod, wat waren die moeilijk. Vooral ook door die wol die in draadjes trok. Maar toen, ha, ja, toen was de wol opeens op en had ik er te weinig. Ik zag dat al langer, maar had mijn kop een beetje in het zand gestoken. Goed. Wat nu. Naar de Wibra, iets anders halen. Het lijkt erop, maar niet helemaal. Maar goed, het gaat wel. Oh, het gaat goed! Het gaat beter! Veel beter zelfs. Hm. Zou ik? Raad gevraagd. Ja, ik moet. Alle bloemetjes (ik had er toen 27 of zo) opnieuw gedaan. Moehahaha. Maar achteraf is een mens content, natuurlijk. 36 bloemetjes.
  • Dan moesten al die bloemetjes aan elkaar genaaid worden. Bad idea. Very bad idea. Ik heb er nog steeds spijt van, want die dingen komen weer los en ik ga dat dus moeten oplossen. Want je ziet dat draadje ook, waarmee die bloemetjes aan elkaar genaaid zijn.
  • Ik denk dat het dat zo ongeveer was.

Maar kijk, het is af, het vestje. En ik ben er zowaar blij mee.

(klik op de foto’s voor groot)

Ge zijt gewaarschuwd, als ge er toch aan wilt beginnen, het is een uitdaging. Een drama bijwijlen. Maar goed, als ge toch wilt, hier is het patroon.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

3 reacties

Zeg het eens?

%d