We zitten al over de helft van het jaar, stel je voor.

Een week zonder kinderen, en ik had me voorgenomen niet al te veel afhaalspul en junk food te eten. Maar dus deftig te koken. Wel met dit opzet: ik kook om de twee dagen, iets waar we telkens twee dagen van kunnen eten. En daar heb ik me flink aan gehouden. Behalve op maandag, toen we naar de Tour gingen en achteraf pita gingen halen.

Op dinsdag maakte ik een macaronischotel klaar, met hesp, ajuin, paprika, zongedroogde tomaatjes en olijven. Beetje zuiders. Lekker. En ja, ik heb een zwak voor olijven.

Op donderdag probeerde ik de tajine uit die Nic van een Marokkaanse collega kreeg. Met succes. Het ding eerst een dag laten weken. Kip aangebakken in de gewone pan. Beetje olijfolie in de tajine, kip erbij. Een hoop ajuin, look, paprika en wortels erop. Een nest kerstomaatjes. Ras el hanout erbij. Opgelegde citroenen. Lekker lang laten sudderen. Serveren met couscous. Succes. Lekker.

Twee dagen erna. De tajine. Lamsschouder eerst aangebakken in de gewone pan. Met een beetje olijfolie in de tajine. Tomaten erbij. En ajuin natuurlijk, en look. En ras el hanout. Na een tijdje een lading boontjes erover. En nog een tijdje later groene olijven. En man man man, dit was gewoon megalekker. Niet te geloven.

En toen zat de week er al op.

 

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: