De goesting om te koken is een beetje op de laatste tijd. Ik denk dat het tijd is voor vakantie. Voor eens niet veel te moeten. Want soms steekt het wel tegen, zo altijd voor een hoop koken. Soms moet ik me optrekken aan de geuren die uit mijn potten komen. Vaak ben ik blij dat ik een weekmenu heb, zodat ik niet hoef te zitten denken wat ik nu weer ga klaarmaken. Dat denken beperkt zich tot een kort zondag-voormiddag-moment. Gelukkig maar. Want er zouden anders nog veel meer frieten-Quick-pita-pizza-Chinees-dagen zijn dan er nu zijn.

  • Maandag

Zalm met tomatensaus

Tomatensaus is een beetje denigrerend. Het is een Oosters getinte saus met tomaten. Een gerechtje dat hier al vaker langskwam. Waar ik mettertijd steeds meer tomaten en paprika’s in gooi. En een pot pikante tomatensaus. Met basmati-rijst met fijne erwtjes.

  • Dinsdag

Spaghetti Meus

De simpele pasta van Meus (als ik wat doordoe, kan die echt klaar zijn op 30 minuten) met kleine tomaatjes, pancetta, sjalotjes, rucola, zwarte peper, pijnboompitten en vers geraspte parmezaan.

  • Woensdag

Salade liégeoise

Ook geleerd van Meus, maar een klassieker natuurlijk. Vind ik gewoon mega-super-lekker. Met vesche boontjes, uiteraard.

  • Donderdag

Wok met kip, broccoli en sojascheuten

Donderdag broccolidag, zo bij ons hier. Ook iets dat snel klaar is, met niet al te veel werk. Maar lekker, heel lekker. En gezond.

  • Vrijdag

Chinees

Weekmenu werd overboord gegooid, en er werd Chinees gehaald. Doen we niet zo vaak.

  • Zaterdag

Chinees bis

Tja. We gingen niet veel bestellen, maar we hebben toch altijd te veel. Dus aten we de overschot op. En pannenkoeken met ijs en vers rood fruit bij de schoonmoeder.

  • Zondag

Gevulde tomaten

De laatste overschot van de rijst werd in de vulling gedraaid, samen met gehakt, worteltjes, ajuin en paprika’s. En ik vond het vreselijk lekker.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: