De inspiratie is een beetje zoek. De goesting om te koken ook een beetje eigenlijk. Er wordt veel gerommeld aan de weekmenu’s, soms eens iets gehaald in plaats van te koken, beetje veel inspiratieloze en gemakkelijke dingen. Ach ja. Een dipje af en toe is normaal zeker.

  • Maandag

Kabeljauwburgers met spinaziepuree

Een maal per week vis, dat is de regel. Zoals ik al aangaf, zonder inspiratie. Kabeljauwburgers dus, maar die zijn wel lekker, die van de Colruyt. Voor de volwassenen kabeljauwburgers met mosterd. Gebakken in de halogeenoven. Met spinaziepuree uit de diepvriezer.

  • Dinsdag

Couscous, groenten, vlees

De klassieke mix van groenten: ajuin, wortels, paprika’s (diverse kleuren), courgette, en een blik tomaten erbij. Met couscous. En gepaneerde kalkoen met boursin. Lies vindt dit alles ondertussen ook lekker. We gaan erop vooruit de laatste tijd.

  • Woensdag

Humhum…

We hebben de planning niet gevolgd, maar ik weet helemaal niet meer wat we op woensdag gegeten hebben. Geen. Flauw. Idee.

  • Donderdag

Pizza

Ik had niet veel zin om te koken, en de menskes hier in huis waren nogal overtuigend in hun pogingen mij te overhalen pizza’s te laten brengen. Het is hun gelukt.

  • Vrijdag

Broccolistamppot met braadworst

Dit stond op het menu voor woensdag. Het werd wat later. Het was wat weinig (dat lijkt hier ook een constante te worden de laatste tijd), maar de wederhelft at de overschot van zijn pizza van de dag voordien op, dus dat was geen probleem.

  • Zaterdag

Gehaktballetjes met tomatensaus en selder, met pasta

De selder in de tomatensaus zorgt voor een extra portie groenten, en het is nog lekker ook. Met allerlei verse tuinkruiden. En tricolore pasta. Gaat er altijd goed in.

  • Zondag

Moederdageten

Mochten we aanschuiven bij de schoonmama voor onder andere een pastaschotel met scampi’s, en tarte tatin met peer. Njam. En bij de mama voor andere lekkere taart. Dan moesten we voor de rest van de dag niet meer eten, gemakkelijk.

Ik wacht op inspiratie. Voor volgende week is ze ook nog niet, vrees ik. Misschien komt ze samen met het mooie weer? Misschien?

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: