Ik kan er niet meer goed aan uit, aan welke week het nu was, ergens zit het fout, maar goed, probeer ik maar van hieraf juist verder te gaan. Denk ik. Beetje ingewikkeld zo, met altijd naar de vorige week terug te keren, en posts te willen kopiëren wegens gedoe met de lay-out en zo. Soit. Een lange week was het, denk ik, want nu is het een korte week. ’t Zal wel kloppen.

  • Maandag

Mix paysanne met vlees

De dag dat ik het zwaar op mijn zenuwen kreeg van dat vlees. Jezus mina. Er zaten dus, nog steeds, 4 gevogelteburgers in de diepvriezer. Vier mini-mini-kids-urgh-dat-woord-gevogelteburgers. Bestelde ik er weer bij, zodat we die soldaat konden maken. Mooi niet, ze waren er weer niet. En deze keer werden ze ook niet vervangen door iets anders. Oeps. En nu? Want de slager op de hoek is dicht op maandag. OK, we hebben nog varkenshaasje van Bofrost in de diepvriezer zitten. Moet ook eens op. Zullen we dat doen. Wat blijkt? Het is geen varkenshaasje, maar varkensbout. 1/3 is bout, de rest vlees. Veel te weinig. OK, flikkeren we die 4 mini-mini-kids-urgh-dat-woord-gevogelteburgers ook nog in de halogeenoven. Lang leve de halogeenoven trouwens, hoe die ontdooit, dat is de max, veel gemakkelijker dan de microgolfoven daarvoor. Anyway, ik vond die varkensbout niet te vreten… draderig, niet mals, leek een beetje op de boulie van vroeger die 4 uur in de bouillon taai had liggen worden en uit spaarzaamheid nog opgegeten moest worden. Duh.

  • Dinsdag

Ovenschotel met prei, zalm en puree

Voornemen: rustig koken vandaag. En dat is goed gelukt. Lekker dat dat is, zo’n ovenschotel met prei (met room en mosterd), zalm en pureepatatjes. En kaas erbovenop natuurlijk.

  • Woensdag

Broccolistamppot met worst

Eten je kinderen bepaalde groenten niet? Wel, maak eens een stamppot en probleem opgelost. Tot nog toe kregen we Lies nauwelijks zover om broccoli te eten, maar met broccolistamppot lukt het wel. Het is zelfs goed op weg haar lievelingseten te worden. Wat eerder ook al lukte met spruiten. Champignonstampot, zou dat gaan? Hm.

  • Donderdag

Couscous met groente en vlees

Moeha, staat dat weer op het menu. Maar deze keer hebben we het wel gegeten. Met couscous (kuskus) gekocht bij de Turk, grote grove bollen. Lekker. En de klassieke mix van groente (ajuin, wortel, paprika, courgette), en, euh, iets van vlees van bij de slager op de hoek. Geen idee meer wat.

  • Vrijdag

Spaghetti

Op verzoek van de wederhelft. Spaghetti met veel groenten. Veel. En veel saus ook, zodat ik er in de diepvriezer. Voor als ik me nog eens wil ergeren aan het maken van lasagne.

  • Zaterdag

Ovenschotel met witloof

Niet al te goed uitgebalanceerd, dat weekmenu, want dagen aan een stuk gehakt. Ovenschotel met onderaan gehakt, dan gestoofd witloof, dan pureepatatjes, dan kaassaus. Njam.

  • Zondag

Gehaktballen in tomatensaus met penne en mozzarella

Gehakt dus. Ach ja. Megalekker is dit wel, naar een receptje van Meus. Laagje penne, laagje ballen in zelfgemaakte tomatensaus met verse tuinkruiden, flinke zwik mozzarella. We love it.

En toen was het weekend voor de meesten nog niet gedaan, alhoewel ikzelf op maandag ging werken. Met een beetje vakantiegevoel. Zalig.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?