Ik hou de boot van de e-book readers al een tijdje af. Ik lees zo graag boeken op papier, ik ga zo graag naar het Boekenfestijn, naar de boekenverkoop van 11.11.11. En sedert we met het werk naar de Dampoort verhuisd zijn, lees ik nauwelijks nog op verplaatsing.

Maar toch, maar toch. Ik lees veel in bed, en veel boeken zijn lomp om te lezen in bed. Heel lomp. En de e-book readers zijn ondertussen toch substantieel gedaald in prijs, voor maximum 100 euro haal je al iets goeds in huis.

Wat rondsnuffelen leert me ook dat er ook goedkope e-books te vinden zijn. Want daar had ik ook wat schrik van, ik wil wel goedkope boeken hè. Ik vertik het 15 à 20 euro uit te geven aan een boek, sorry. Ook daarom dat ik vaak Engelstalige boeken koop, die zijn veel goedkoper. (en ik lees die net iets trager uit, ook een voordeel)

Dus. Heb ik besloten. Het besluit: ik lees de papieren boeken uit die hier nog ongelezen op me wachten, en dan ga ik overstag voor de e-book reader. Dat moet zo ergens tegen mijn verjaardag, of nieuwjaar zijn. Komt dan handig uit als cadeautje, of niet soms. Valt het ook nog wat te verantwoorden.

Nu ben ik al een tijdje verliefd op de Kindle. Die schijnt sowieso één van de beste e-book readers te zijn. En hij valt bij mij in de smaak.

Maar ik ben nu toch aan het twijfelen. Ik koop ook boeken bij ECI, ga ik die daarop kunnen lezen? Kan je boeken die je niet bij Amazon koopt, op de Kindle zetten?

Zitten er kenners in de zaal? Lien misschien? Of Michel?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

  1. Bedankt, Michel, de converteerder alhier zal het eens bekijken. Mara, ik denk zo’n beetje dat het een Kindle zal worden, als je er toch alles op kan zetten…

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: