Het was een lange week. En ze lijkt me ook lang geleden.

  • Maandag

Wortelstamppot met kaasburgers

De wortels die ik voor vorige week voorzien had, werden verschoven naar deze week. En we hielden het simpel: lekkere stamppot met kaasburgers, die ook goed meevielen.

  • Dinsdag

Ovenschotel met zalm en duo van puree

Een receptje van de Colruyt. Gezien we grote kinderen hebben, werden de groenten niet tot puree vermalen. Wat niet iedereen even lekker vond: de raapjes werden niet gesmaakt door iedereen. Volgende keer maak ik misschien toch 2x puree!

  • Woendag

Chili con carne

Een eenvoudige chili con carne, waaraan ik krielaardappeltjes toevoeg. Het levert nogal discussies op, of dat wel kan, chili con carne met aardappeltjes. Ik vind van wel, maar het moeten natuurlijk wel hardkokende krielaardappeltjes zijn. Die je er niet in het begin aan toevoegt. Met de schil, lekker. Vind ik toch. Met guacamole van de Colruyt, die is lekker. Ooit maak ik ‘m wel eens zelf. En Griekse yoghurt. Nom nom nom nom.

  • Donderdag

Aardappelgratin met broccoli en gehakt

Ik had een ietwat ingewikkelder recept, maar toen ik thuiskwam was ik zo moe, dat ik daar geen zin in had. Dus maakte ik een eenvoudige broccolistamppot, drapeerde daar gehakt over gebakken met ajuin, met wat kaas nog even laten gratineren en het was ook lekker. Wie zegt dat je vastzit aan een weekmenu? Niemand toch?

  • Vrijdag

Lasagne

Wow, toen ging het even mis. Ik was vergeten de spaghettisaus uit de diepvriezer te halen. Ik maak namelijk geen lasagne als ik geen voorraadje saus heb. Dus, was ik al even bezig met ontdooien van de saus. En toen werd ik helemaal moedeloos, ging het helemaal niet meer vooruit, en besefte ik waarom we zelden lasagne eten: ik maak dat gewoon niet graag klaar. Punt uit. En al zeker niet op een vrijdagavond. Bah. Maar ’t is wel lekker, gelukkig. Ik denk dat het nog even zal duren alvorens we weer lasagne eten alhier.

  • Zaterdag

Mihoen

Plan was: nasi goreng maken. Maar in de voormiddag werkte ik uren in de tuin en ruimde ik de winterrommel van het terras op. Na het lasagne debacle van de vorige dag trok ik mijn conclusies, schrapte ik de nasi goreng van het menu, en stuurde Lies om mihoen naar de Delhaize. Geen twee keer na elkaar tegen de goesting in de keuken. Zo slim zijn we wel.

  • Zondag

Kip uit de oven met een kaaskorstje

Hier had ik zin in, om dit klaar te maken. En: het is een toppertje. Na nog geen minuut klonk het al van aan de tafel: dit mag je nog klaarmaken mama! En dan weet ik het wel. Het zág er gewoon lekker uit, en het was lekker. Smaakt naar meer!

En toen was de week weer op. Hadden we geweten wat ons allemaal te wachten stond, we waren in die week gebleven… maar ja, dat gaat nu eenmaal niet.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?