13 maanden in een jaar

Op 29 februari las ik dit artikel op de site van de redactie, en ik was meteen verkocht.

Stel je voor! Eindelijk verlost van die miserie van al die ongelijke maanden, van weekdagen die altijd op andere data vallen, van tellen en rekenen wanneer welke dag valt. Geen schrikkeldagen en -jaren meer. Zo’n gemak. Elke maand telt gewoon 28 dagen. Loon is altijd netjes verdeeld over hetzelfde aantal dagen.

De verjaardagen van de menskes die na de 28ste van de maand valt, die steken we gewoon allemaal samen in die nieuwe maand.

Dat de seizoenen niet meer meegaan in het jaar zoals nu, dat is toch geen probleem? De moslims die doen dat toch ook zo?

En dan bedenken we met z’n allen mooie nieuwe namen voor alle maanden. Als we veranderen, doen we dat meteen ook goed.

Oja, en het geeft een boost aan de economie, want allerlei software moet aangepast worden, iedereen moet nieuwe horloges en vanalles kopen, dat is toch gezond voor de economie?

Ik ben er helemaal voor gewonnen! (maar ik ben waarschijnlijk de enige)

Maar schaft eerst keer dat winteruur af jongens. Dat is al een goeie oefening.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

3 reacties

  1. Klinkt leuk, maar ik denk dat ik te autistisch ben voor zo veel verandering. Maar dat winteruur mag wel verdwijnen voor mijn part!

  2. Volgens mij is dat net een goede verandering voor mensen met autistische trekjes. Alles wordt veel duidelijker en overzichtelijker šŸ™‚

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: