Woensdag soepdag: krabchowder met maïs

Eej kijk, vakantie en toch een woensdag soepdag! Niet normaal! Ah ja, want vorige week hebben we een dag soep mee bodderams gegeten. Wel een beetje speciale soep. Een soep die al lang stond te lachen naar mij in Janna’s boekje… de soep werd niet helemaal wat ik ervan verwacht had, maar ze was wel superlekker.

Wat heb je nodig?

  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 rode chilipeper, vruchtvlees fijngehakt
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 1 rode paprika, vruchtvlees in fijne blokjes
  • 5 3/4 dl bouillon
  • 5 3/4 dl melk
  • 2 blikken van 170 g krabvlees, uitgelekt
  • 1 blik van 350 g maïskorrels, uitgelekt
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie

Wat doe je daarmee?

Verhit de olie in een grote pan en smoor ui, knoflook en chilipeper 4 minuten. Voeg de aardappelen, paprika en bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, zet het deksel op de pan en laat de soep circa 5 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.

Pureer de helft van de soep in een foodprocessor of een blender glad. Doe de melk, het krabvlees en de maïskorrels in de pan en verwarm de soep tot hij goed heet is. Roer de gepureerde soep erdoor en breng hem op smaak met zout en peper. Roer de peterselie door de soep en dien hem op.

(Bron: 500 Soepen, Susannah Blake, Veltman Uitgevers)

Ik verving de peterselie door bieslook omdat ik eigenlijk niet zo zot ben van peterselie, maar voor de rest volgde ik het recept getrouw.

Verwante Berichten:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: