Woensdag soepdag is tot september opgeschort. Af en toe maak ik daar woensdag bakdag van, maar ondertussen zijn we eigenlijk feitelijk donderdag, en de taart werd niet gebakken. Dus donderdag taartdag.

Er werd op Facebook behoorlijk enthousiast gereageerd op deze caloriebom, dus haast ik me om ‘m op tinternet te zetten. Of op z’n minst te vertellen waar ik het recept vond. En hou u vast, het is echt een caloriebom zoals je vanzeleven nog niet meegemaakt hebt. Boter, meer boter, en suiker, suiker, meer suiker, SUIKER! Maar lekker jong, niet normaal.

Ik denk dat het Luce was (maar ik kan me vergissen, ik lees ondertussen zoveel over lekker eten dat ik het niet meer kan bijhouden), bij wie ik de link naar deze blog vond: Carolines blog. En o ja, daar staat het vol van de recepten waarvan ik meteen ging watertanden. Wederhelft mocht kiezen tussen drie desserten: choco-fudge-notentaart, chocolade-bananencake, en frambozen-tiramisu. En het werd de choco-fudge-notentaart. Ik geef meteen het recept mee dat ik nogal minutieus volgde: choco-fudge-notentaart.

Achteraf gezien vond ik wel dat er wat teveel boter bij de bodem met koekjes moest, ik denk dat dat wat minder zou mogen zijn. Maar voor de rest: volgen maar. Ik ben wel altijd zo’n twijfelaar die zich bij recepten afvraagt wat bedoeld wordt met “op een hoog vuur” of “op een laag vuurtje”. In dit geval is een hoog vuur net niet het hoogste, toen ik het vuur op het hoogst zette, had ik het gevoel dat het te snel ging en de zaak zou gaan aanbranden, net iets daaronder was goed. En kweek maar al een stevige arm, een kwartier roeren met de garde is niet te onderschatten (vandaar dat wederhelft ook even mocht overnemen toen mijn armpje bijna lam was).

En dan nog deze waarschuwing: van deze taart eet je geen twee punten na elkaar, want dan ga je dood. Dan ontplof je van alle suiker. Maar ’t is wel onwaarschijnlijk lekker.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?