Ik denk dat ik vandaag eens zeurzakske ga spelen. Dat is zo moeilijk jong, mijn favoriete album. Ik heb namelijk veel favoriete albums. En ik kan echt niet kiezen tussen Together Alone van Crowded House en Siamese Dream van Smashing Pumpkins. Waarmee ik een beetje in herhaling val, want beide groepen zijn hier al eens aangetreden. Maar goed, favoriete groep, favoriet album, favoriet nummer, dan kan je toch niet anders dan in herhaling vallen? In ieder geval. Together Alone is mijn favoriete Crowded House album. Het is hun laatste (van voor de reünie), en nog met de originele bezetting. Het is wat meer gevarieerd dan de vorige albums, er worden wat meer dingen uitgeprobeerd. Er zijn de tradionele Neil Finn-tragerds, maar er wordt ook al eens stevig uitgehaald. En het is opgenomen met een geschifte producer, dat hoor je er soms wel aan. En nu ga ik eens compleet inconsequent doen na te zitten zwammen over de originele bezetting: onderstaande versie is met een andere drummer, want, deze is opgenomen vorig jaar in Brussel, op een concert waar wij helemaal op de eerste rij zaten te genieten – of toen al stonden, blijkbaar. Joy! (let op paddestoel en bambi op het podium…)

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=whhJfqo_sr4]

En nu ben ik zo content dat ik dit teruggezien heb, dat ik helemaal geen zin meer heb in zeurzak zijn, de Pumpkins hoeven niet meer.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: