Na de paasvakantie moeten we ons terug voegen naar de school- en werkroutine. Niet altijd even enthousiast… Maar de lange weekends en de zomervakantie lonken! En we genieten van het mooie weer.

  • Maandag

Groente, couscous of pasta, vlees uit de diepvriezer

Een beetje onverwacht was iedereen op deze paasmaandag terug thuis. Dat werd dus improviseren. Ik had nog voldoende vlees in de diepvriezer zitten, couscous of pasta is er ook altijd in huis, en Nic en Janna werden na de autorit naar de Turk gestuurd om groenten. En zo kwamen we uit bij een groentenstoofpotje met ajuin, wortel, paprika, courgette en tomaat, couscous en wat gepaneerde kip/kalkoen uit de diepvriezer. Flink gedaan!

  • Dinsdag

Zalm en spinaziepuree

Daarna moesten we natuurlijk wel bekomen van het geïmproviseer op maandag, en maakten we het ons zeer gemakkelijk. Maar wel lekker hoor. Spinaziepuree van de Colruyt, en daarbij verse zalm gebakken in de halogeenoven, met een lekker kruidenkorstje (viskruiden, oregano, tijm, basilicum).

  • Woendag

Aardappeltorilla

En toen deden we nog maar eens een Meusken. De verse oregano werd vervangen door oregano uit een potje, want ze hadden die (weer eens) niet bij de Collect & Go. Het keren verliep niet zo vlot, vooral omdat 1 van de 2 pannen (ja, we moesten uiteraard 2 tortilla’s maken, met 5 man in huis op woensdag) een beetje begint te flessen, en de tortilla eraan bleef hangen. Maar lekker was het wel!

  • Donderdag

Gevulde paprika’s

Voor de tigste keer!

  • Vrijdag

Nasi goreng maison

Op aanvraag, nasi goreng maison. Nic wou er meteen de week erna ook weer eten, maar daar heb ik toch even een stokje voor gestoken! Tssss… 😉

  • Zaterdag

Venkelstoofpotje

Daar had ik weer eens vreselijk veel goesting in. Normaal doe ik dit met krielaardappeltjes in de oven (in de schil, met olie, grof zout, peper en Provençaals kruiden), maar ik was aardappeltjes vergeten bestellen… dus maar vervangen door spaghetti, wat er ook heel goed bij paste.

  • Zondag

Penne met bloemkool en tomatensaus bestrooid met parmezaan

Een receptje op budgetkoken dat er wel lekker uitzag. Wel zonder vlees, maar Nic kwam op het briljante idee om gehaktballetjes bij de saus te doen. Ik had nogal veel (understatement, twee ovenschotels…), maar de overschot in de diepvriezer voor een weekend dat we alleen zijn. Mis poes… er is van gevreten en gevreten, onder veel instemmend gemompel, “het is lekker mama/Anne”, “je mag dat nog maken mama”, “je mag dat morgen, overmorgen, de dag erna maken mama”… er was wel een beetje over, maar niet veel. Ik deed ook een poot verse kruiden (oregano, tijm, basilicum) in de tomatensaus, wat erg lekker was. Zal dus zeker terugkeren op ons menu!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?