Zoals beloofd, is er wat meer pak aan deze week. Beetje dingen uitgeprobeerd, beetje dingen gemaakt die best wel gesmaakt worden alhier. Tegen het eind van de week werd het wat flauwer, maar het kon er nog wel mee door.

  • Maandag

Ovenschotel met prei en koolvis

Een week of twee geleden had ik al de gemarineerde koolvis van de Colruyt geprobeerd, maar die vond ik niet lekker. Te zout. Toch wilde ik de koolvis niet opgeven. Bovenstaand recept voor een ovenschotel leek me wel lekker, en dat was het uiteindelijk ook. Ik heb een beetje geprutst met de vis: niet ontdooid, en gewoon in de grote porties in de ovenschotel gezwierd, waardoor het uitscheppen niet evident was. Ik had ook wat schrik dat de vis niet gaar zou zijn, maar die schrik was ongegrond. Volgende keer dus de vis in kleinere stukjes doen. Mosterd heb ik wat minder gebruikt wegens een paar eters die niet zot zijn van mosterd. Ik gebruikte ook Tierenteyn, wat ook goed was. En ik gebruikte ook Alpro Soja Light Cuisine in plaats van de “creme fraiche”. En de puree maak ik niet met margarine, maar met halfvolle boter. ’t Was lekker.

  • Dinsdag

Couscous met shoarma en groenten

Ook een geslaagd probeersel. Het shoarmavlees werd gemarineerde runderreepjes, maar voor de rest veranderde ik niets aan het recept.

  • Woensdag

Farfalle met zalm en scampi

Tja. Het enthousiasme voor 2x vis per week was al ver te zoeken, en dan is er hier nog één die niet moet hebben van scampi’s. En ik vond het wel lekker, maar nu ook niet zo lekker als ik dacht dat het zou zijn. Next!

  • Donderdag

Gehakt parmentier

Eens gezien bij Jeroen Meus ook, en dat wilde ik wel eens proberen. Mijn verhouding gehakt/aardappeltjes was niet helemaal goed, maar verder was het helemaal lekker. Met puree door de passe vite gedraaid, niet met een stamper.

  • Vrijdag

Spaghetti

Mijn goesting was een beetje op, en het werden pizza’s en spaghetti van bij de slager. Moet kunnen.

  • Zaterdag

Lui

Pita.

  • Zondag

Venkelstoofpotje met gehakt

Met zuiderse patatjes uit de oven. Bij deze officieel gepromoveerd tot mijn favoriete eten. Zal dus nog vaak in het weekmenu terugkeren.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?