Na een zalige, deugddoende, rustgevende zomervakantie, zijn we weer vertrokken voor een rit van 10 maanden op de school-rollercoaster. Met wisselende goesting.

De ouders hebben er niet zoveel zin in. De ochtenden gaan wel goed, maar de afterschool uren zijn nogal energieverslinders. Zeker die eerste week: stapels formulieren invullen. Elk jaar hetzelfde, élk jaar hetzelfde zeg ik u! Naam, adres en telefoonnummer van de huisarts. Honderdduust keer heb ik dat al ingevuld. Kunnen ze dat in godsnaam niet zelf bijhouden? Ieder jaar weer die discussie over die groene en rode kaart. Kunnen ze die grotere kinderen niet wat meer als grotere kinderen behandelen? Soit. Kaften, millions of boeken kaften, dat komt daar ook nog eens bij. Hoera voor die grotere kinderen, die doen dat zelf. Of die moeten dat zelfs niet eens doen.

Janna: geen goesting. Veel te veel vrienden en vriendinnen veranderd van school. Saai. Gaat een zwaar 5e middelbaar tegemoet. Heeft een vreselijk lessenrooster, alle dagen een achtste uur en de woensdag een vijfde uur. Met LO op dat moment. Fun.

Milan: had het meest goesting van de hoop. Vond de eerste dag ook leuk. Zal zijn favoriete leerkracht als klastitularis hebben, en zijn beste vrienden zouden bij hem zitten. Elektriciteit ziet er interessant uit. Zal nog steeds weinig moeten uitvreten, heeft nog steeds de leerstof van taal en wiskunde al gezien vroeger.

Jens en Lies: viel wel mee qua goesting, en kwamen zeer enthousiast thuis. Leuke juf. Joepie, Frans. Zitten in het 5e leerjaar, dus het zal werken worden, het 5e leerjaar is nu eenmaal niet van de poes. We zijn benieuwd.

We kunnen beginnen aftellen naar de volgende zomervakantie 😉

Verwante Berichten:

 • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

 1. De herfstvakantie, en de kerstvakantie, en de krokusvakantie, en de paasvakantie… daar tellen we allemaal naar af. Maar het meest van al toch naar de zomervakantie 😀

 2. Ni zo fijn weer voor Janne dat haar vriendinnekes weg zijn! En zoveel les zeg! Das ni te doen!
  Veel succes met het aftellen naar de grote vakantie, zeg eens: hoeveel weken is dat nog?

 3. Awel Annava, ik zal eens rekenen… 52 weken min 9 weken groot verlof, dat maakt dat het nog 43 weken zijn… min deze die bijna gedaan is 🙂
  Het lijkt bij Janna gelukkig wel mee te vallen, er zijn er toch een paar meer gebleven dan verwacht (hè, hebben die volzette middelbare scholen in Gent toch nog een voordeel), alleen dat lessenrooster nu nog hè. Begin oktober wordt het pas definitief, als er nog veranderingen komen kunnen ze alleen maar positief zijn.

 4. Hier zijn ze ook gestart en hier dezelfde reactie: waarom moeten we nu al jaren aan een stuk, jaar na jaar dezelfde gegevens op al die formulieren invullen (ook voor de kinderen die naar dezelfde school gaan). En dan nog eens van hetzelfde als ze op vaardigheidsstage (of bosklas of wat dan ook vertrekken).
  En ja, dit jaar worden wij nu ook geconfronteerd met groene, gele, rode studentenkaarten (zijn net paprika’s). Ik vulde dan in dat hij de school mocht verlaten (normaal eet hij op school, maar is praktischer dat hij eens buiten kan als hij een broodje of zo wil halen) maar dan moest ik nu plots invullen waar hij zal eten en onder wiens toezicht! In het 5de middelbaar!

 5. Het is net dat dat me er ook aan ambeteert Veerle, aan die paprika’s 😉 Neen, ze gaat niet naar huis eten, ja, ze mag van mij al eens de school uit als het mooi weer is, om boterhammen op te eten in het park of zo. Maar die keuzemogelijkheid is er niet. Jammer dat de school onze kinderen soms meer betuttelt dan wij dat zouden doen.

Zeg het eens?