Ik ben een fervent dromer. Ik heb in mijn slechtste periode niet echt nachtmerries gehad, maar toch wel angstdromen (hoewel, dromen dat je kind doodgaat, neigt wel zwaar richting nachtmerrie).

Een heel vaak terugkomende droom is dat ik dingen vergeet. In de tijd dat Janna klein was, schrok ik bijna elke nacht wakker: oh nee, ik ben haar laatste flesje vergeten! Ik ben haar medicatie vergeten! (ze was een reflux-kindje).

Nu droom ik vaak dat ik mijn eigen medicatie vergeten ben, of mijn lenzen ben vergeten uitdoen, en steeds schrik ik daar wakker van.

Een paar nachten geleden had ik een bizarre droom, die behoorlijk eng was, maar achteraf ook een giller, zo grappig.En compléét bizar.

Ik droomde dat er iets naast mijn bed lag, en ik mocht daar geen water op morsen. Ik morste er natuurlijk wél water op. En ‘dat ding’ (wat het was, weet ik niet) begon als gevolg daarvan explosief te groeien. Zo echt van iets miniems naar groot, groter, grootst. Zoals een balon die je opblaast, maar groter. Ik probeerde het groeien van dat iets tegen te houden met mijn handen, en het bizarre was dat het aanvoelde als mensenvlees. Very creepy, zo’n vies gevoel, iets dat groeit en groeit en dat je probeert terug te duwen en dat aanvoelt als mensenhuid… Werd ik wakker, al roepend, neen! stop! En bleek ik op Nic zijn rug te liggen duwen… oeps. Hij vragen wat er aan de hand is, ik begon met een uitleg maar liet het dan maar bij neen, laat maar… het was te bizar om halfwakker uit te leggen aan een halfwakkere partner. Ik moest wel even bekomen, mijn hart bonkte gelijk zot.

Op het moment zelf was het beangstigend, achteraf vreselijk grappig.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. haha, das inderdaad wel vreemd! Het enige wat ik soms heb, is dat ik percies met de fiets aan het rijden ben en er dan af val en wakker schrik (en dat dan zeker 5 keer opnieuw). Vermoeiend.

    Of nog vervelender, om 5 uur ’s ochtends het gevoel hebben dat het al al 7 uur is en dat je dringend moet opstaan.

  2. Oh ja, of dat gevoel dat je in een diepe put valt, zo iedere keer kort nadat je inslaapt. Wakker worden “gaaaaah ik heb me overslapen” terwijl het nog putje nacht is. Ik ken het allemaal, vrees ik 😆

Zeg het eens?