Allerlei belangrijke dingen gebeurden terwijl ik hier een winterslaap hield.

Voor wat er in Dendermonde gebeurde, heb ik geen woorden. Te erg voor woorden.

Dan houd ik het maar bij Barack Obama. Er is zo’n stereotiepe vraag, waar ik bij zijn inauguratie aan dacht. Ik heb gekeken, en als men me later vraagt waar ik was toen Barack Obama de eed aflegde, antwoord ik: voor de TV, samen met mijn dochter. Waar was je toen Kennedy doodgeschoten werd? Euh, nog niet geboren. Waar was je toen de twin towers instortten? De kinderen van school aan het afhalen, en daarna uren verbouwereerd en bang voor de TV…

Bij die inauguratie had ik echt het gevoel dat we geschiedenis aan het beleven waren…

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

  1. Ik weet dat nog, toen wij daar voor de tv stonden, ik zag die torens instorten, ik vroeg wat er gebeurd was, jij die niet echt duidelijk antwoord gaf, ik die niet echt goed realiseerde wat dit allemaal als gevolgen had, maar wel de angst voelde, ik die de volgende morgen één minuut stilte moest doen en nadacht over de mensen die gestorven waren, zonder de reden van hun dood goed en wel te beseffen, vandaag eraan denkend bij het werken aan mijn jaarwerk over dit tragische moment.

    En omg, ik klink gelijk of ik 30 ben

Zeg het eens?