LPG-taks

Ik ben meestal niet zo voor Open Vld-madammen, maar nu kan ik Katia della Faille wel kussen. Ze wil namelijk de LPG-taks afschaffen. En net die LPG-taks vind ik één van de meest irritante taksen ooit.

Wij hebben ons een jaar of 2 geleden een nieuwe tweedehands wagen aangeschaft. Die op benzine rijdt. En gezien de grote afstanden die we afleggen, toen nog meer dan nu, hebben we besloten er een LPG-tank te laten inbouwen. De inbouwkost is niet van de poes, maar je haalt ‘m er na een tijdje toch uit, want LPG is en blijft goedkoop. Wat daarbij voor mij ook belangrijk is: LPG is veel milieuvriendelijker dan benzine en diesel. Waar vroeger nog een probleem met veiligheid was, is dat nu zeker niet meer het geval. En die parkeergarages, tja, dat neem je er gewoon bij.

Maar die LPG-taks vind ik dus echt bij de haren getrokken. Afgelopen jaar hebben we 150 euro moeten betalen. Ik vind dat dus erg, je wordt gestraft om milieu-vriendelijker rond te rijden.

Hopelijk krijgt deze dame hierin steun, en slaagt ze in haar missie.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

4 reacties

  1. eindelijk is iemand die zijn verstand op de juiste plaats zit,
    als dat wordt afgeschaft komt het 10jaar te laat,maar waarom dat ze die taks moesten heffen blijft mij een raadsel zo een zuiver uitstoot ze moesten ons een bonus geven,MAAR HET IS EEN VROUW EN BETER LAAT DAN NOOIT!!

  2. Inderdaad : HOOG tIJD dat de LPG taks wegvalt. Blijkbaar is in België de overheid van het princiepe : wie het Minst vervuilt betaalt het MEEST.
    Hoog tijd ook dat men in België de prijzen van de (evenveel vervuilende) diesel meer gaat gelijktrekken met die van de benzine.
    In Duitsland en veel andere EU landen hebben ze dit al lang ingezien.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: