Wat een verschil om naar het werk te fietsen dezer dagen!

Een tijd geleden (voor het echt slechte weer begon) genoot ik van de stilte in de stad. Gent is om 8u uitgestorven tijdens de Gentse Feesten, en een tijdje ervoor en erna. Fantastisch vind ik dat, langs de Zuid fietsen en geen kat tegenkomen. Langs de Bijlokekaai fietsen en nauwelijks moeten opletten waar je rijdt, omdat er geen tegenliggers zijn. Wel veel rondkijken naar de mooie huizen aan de overkant.

Vanmorgen was het helemaal anders. Druk, druk, druk. Veel verkeer, veel fietsers, veel voetgangers. Een vuilniskar die met veel lawaai passeert. Een grote kraanwagen erachter. En ook dat vind ik fantastisch, dat ik mijn ogen kan uitkijken naar mensen en dingen.

Ik hou van Gent, en ik hou van het stadsleven.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: