Omdat mijn vorig bericht over muziek die ik haat met passie nogal succesvol was, brei ik er een vervolg aan. Er is nog genoeg muziek waar ik een hekel aan heb. Veel berichtjes om te vullen dus. Voorlopig blijft het bij mainstream muziek, want in de mainstream muziek kan ik behoorlijk mijn gram halen. Ik zou zo ook eens wat alternatieve muziek moeten bovenhalen die ik haat. Misschien voor een later bericht. Want ik beperk het tot 5 artiesten per bericht.

Deze hieronder vind ik allemaal even verwerpelijk, er staat niet echt zoals de vorige keer iets met stip op één.

Bon Jovi. Urgh. En bij uitbreiding veel meer van die hair rock wangedrochten. Maar Bon Jovi slaat alles. Fake, plastic, nep geblondeerde krullen, opgeblazen mediocriteit, noem maar op. Ik hou niet van dat soort bombast. Hoewel een goeie portie bombast bijwijlen best wel aan mij besteed is. Maar niet deze bombast.

Tina Turner. I hate you, woman. Dat zenuwslopende kattengekrijs, dat goedkope gewiebel met haar kont, en kijk eens hier met dat plastieken kleedske en dat haar! Blurgh. De ouwe (dus jonge) Tina vond ik wel goed. De nieuwe (dus ouwe) Tina Turner mag wat mij betreft zo snel mogelijk met pensioen gaan. Da-aag!

Bruce Springsteen. Zagevent. Saai politiek correct. Brulboei. Dat gedoe met die Amerikaanse vlag. Bweikes. Next!

Queen. Man man man. Ik geef toe: als kind keek ik met grote ogen naar het clipje bij Bohemian Rhapsody. Vond ik het fantastische muziek. Het wás ook fantastische muziek. Eén van de eerste platen die ik kocht (of kreeg, het moet de 5e of zo geweest zijn) was die verzamelaar van Queen. Maar, ergens onderweg zijn ze het kwijtgeraakt. Radio Ga Ga, I’ve Got to Break Free… bráák. The Show Must Go On… help! Vreselijk! En daardoor zijn die oude nummers ook verknoeid voor mij. En door het feit dat ik ze veel te veel gehoord heb. Zo is dat eigenlijk wel met veel populaire muziek uit mijn kinderjaren: beugehoord. Grijsgedraaid. Jammer.

Metallica. Ik haat die zeikerds echt met een passie van hier tot ginder. Kan ze niet horen. Moh zeg, zo’n fantastische drumbeat. Ga weg met je computergestuurd-precieze-koude-cleane drumbeat. En neem die lul van een zanger gelijk mee.

Neh. Dat lucht op!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: