Voor alles is er wel een dag, en blijkbaar is vandaag de dag van de linkshandigen.

Zo’n 10 tot 15 procent van de bevolking is linkshandig, waardoor wij hier in huis buitengewoon hoog scoren: 50 procent. Milan, Jens en Lies. Echt veel last hebben we daar niet van, ik hoor de kinderen maar weinig klagen over problemen die ontstaan door het linkshandig zijn.

Toen Milan klein was, duurde het wat langer tot hij het werken met de muis onder de knie had. Waarna mijn frank viel, en ik die links zette voor hem, en opeens ging het een stuk beter! Dat is maar een fase geweest, na een tijdje hoefde ik dat niet meer te doen volgens hem. Ik denk eigenlijk dat hij een poosje ambidext geweest is, en dat hij daarna naar linkshandig overgeheld is. Maar dat hij daarbij nog steeds goed overweg kan met z’n rechterhand ook.

Er zijn veel leuke sites over linkshandigheid, maar dit vind ik wel de leukste: het linkshandig universum.

En linkshandigen verkeren in goed gezelschap, want er zijn veel bekende linkshandigen:

 • Alan Greenspan,
 • Albert Einstein,
 • Bill Clinton,
 • Friedrich Nietzsche,
 • Hans Christian Andersen,
 • Johann Wolfgang von Goethe,
 • John F. Kennedy,
 • Julius Caesar,
 • Leonardo Da Vinci,
 • Lewis Carroll,
 • Michelangelo,
 • Napoleon Bonaparte,
 • Peter Paul Rubens…

en nog veel meer. Maar dat lijkt me alleen maar logisch, als 10 tot 15 procent van de mensheid linkshandig is.

Verwante Berichten:

 • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

 1. Hier zelfs nog zo geen attributen voor linkshandigen moeten aanschaffen. Milan heeft langer met een speciale balpen geschreven wegens een algeheel handschrift-probleem, en op een bepaald moment is hij uit eigen beweging overgestapt op een gewone vulpen. Jens en Lies schrijven voorlopig met stabilo’s.

 2. Hier is ook één linkshandige in huis en dan voornamelijk om te schrijven.
  Bekend, dat denk ik niet, eerder berucht misschien 😉

Zeg het eens?