Telenet gaat dan toch iets doen aan de limieten, las ik bij PUB TIK. Nadat een aantal ISP’s hen voorgegaan zijn, en er lang op gewacht en om gezeurd werd. Het zal wel voor niemand goed zijn, dat kan je er nu al lezen in de commentaren. Te weinig, te laat, gras, groen, andere kant.

Eerder las ik al dat een Telenet-topman vond dat degenen die over de (tot nu geldende) limieten gingen, volgens hem toch illegale downloaders waren. De oude discussie. Tja. Wij zijn dan net geen illegale downloaders vermoed ik, want we zijn nog niet over onze limiet gegaan. Hoewel het vorige maand toch spande. En wij hebben dan nog het hoogste abonnement, waarmee we 35GB kunnen verzetten. Oeps, vorige maand zag ik al halverwege (ik hou het wel goed in het snotje, altijd gedaan, het is soms ook een indicatie dat er ergens iets foutloopt met een programma, een PC…) dat het niet goed zou aflopen. De rem erop dus.

Zijn wij dan zo illegaal bezig? Ik denk het niet. We zijn met 6 thuis, waarvan 2 zeer PC- en internetgeïnteresseerde volwassenen, een puber, een pre-puber en twee jongere kinderen. En we merken aan het volume dat hier verzet wordt, dat met een groot gezin met groter wordende kinderen, de noden ook veranderen. Demo’s van games, software (gratis alternatieven genoeg, zo gisteren nog GIMP gedownload voor Milan’s eerste stapjes in fotobewerking), podcasts, online gamen, ga zo maar door. Het jast er lekker door!

Waar ik maar mee wil zeggen: ik ben blij dat ons volume omhoog gaat van 35 gig naar 60. Het geeft ons weer de nodige ademruimte: die 35 gig zou nooit ruimschoots overschreden worden, maar af en toe was het toch even de broeksriem aantrekken. En dat hoeft nu niet meer!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. Hier moeten ze het rooien met 18 GB voor zes personen (2 volwassenen en 4 pubers) en meestal lukt dat, maar soms moet er ook behoorlijk afgeremd worden. En leuk is dat zeker niet.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: