Gisteren eens anderhalf uur op Joetsjoep zoekgemaakt. Begonnen bij Pearl Jam (live op Pinkpop) en Soundgarden en Smashing Pumpkins era 1993 (grunge baby!) en dan zo stilletjesaan verdergezocht in mijn geheugen, na een tijdje bij l’Aventurier van Indochine terechtgekomen (teleurstelling, in mijn herinnering was het veel mooier, man wat zingt die vals), en zo bij Téléphone. Kent er iemand Téléphone nog??

Ergens halverwege of eind jaren 80 had ik een cassette van Téléphone, waar ik úren en úren mee meegekweeld heb. Dure Limite, daar kwam ik nu op uit, want mijn cassettes zijn weg. Jongens, dat was mooie muziek. En op Youtube kwam ik een aantal fragmenten tegen van hen in Rockpalast, een Duits programma waar ik vele nachtelijke uren mee gesleten heb. En jongens, wat waren die gasten (en madam, gek van hoeveel bands ik hou die een vrouwelijke bassiste hebben) goed live! Dure limite, Cendrillon, Jour contre jour… allemaal even mooi. Niet letten op de jaren 80 outfits (de All Stars zijn nu nog wel altijd in) en maniertjes… gewoon genieten. Franse rock kon soms echt wel goed zijn.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: