We hebben de kerstperiode overleefd. Lange dagen, vol eten en drinken. Kerstavond thuis, met de kinderen, met hapjes en gourmet en ijs na. En cadeautjes, en een film. Kerstdag bij mijn zus, met andere zus en schoonfamilie van zus en neefjes en nichtjes. En veel eten dat we allemaal meegebracht hebben: hapjes bij ’t aperitief, een koud buffet met allerlei lekkers (de tabouleh van andere zus is om een moord voor te plegen) en een dessertbuffet. Gek hoeveel eten we allemaal samengebracht hebben. Tweede kerst bij schoonouders, met hapjes en keuze tussen visschotel en spaghetti en taart en andere desserts. Aan de sandwiches met kaas zijn we nooit toegekomen. Bij mijn tweede tas koffie dacht ik even dat het mijn oren zou uitkomen, en toen ben ik radicaal gestopt.

En nu, bekomen. Twee kindjes bij de grootouders, twee kinderen die hier al dan niet in pyjama rondlummelen, naar ’t stad om FNAC- en Standaard-bons te verbrassen (’s morgens in de vroegte, nog weinig volk), en voor de rest niet veel. DVD- en boekencollectie op de PC updaten. Gourmetstellen terugbrengen naar de slager. Morgen nog naar de apotheek en de bank. And that’s it. Internetten, spelletjes spelen, boeken lezen, TV kijken en tussendoor wat huishoudklussen doen. Niks meer. Ha! Haha! Wahaha!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

  1. FNAC- en Standaard-bons…

    en, wat is het geworden??? Ik lees altijd graag welke boeken anderen kiezen, op die manier heb ik al boeken gelezen die ik er anders misschien niet zou uitpikken. Eigenlijk zou ik niet in de Standaard en/of Fnac mogen passeren, ik wil dan wel elke keer één of meerdere boeken kopen …(en dat is soms toch wat kostelijk, niet…)

  2. Bij De Standaard hebben ze veel boeken aan 2.5, 5, 7.5 en 10 euro, dat valt best mee. Ik had 8 boeken mee 🙂
    Wat heb ik gekocht? Het oneindige plan van Isabel Allende, De laatste held van Rick de Leeuw (Tröckener Kecks voorman en ook bekend van de Vlaamsche teevee), De Cranberry Koningin van Kathleen DeMarco, In de ban van de hemel van Jon Krakauer (een verhaal over gewelddadig geloof), en verder nog wat thriller-pulp (de bedrijfsterrorist van Jussi Adler Olsen, Des duivels van Kevin Guilfoile, De psychopaat van Carol Anne Davis). Ook nog gekregen: boek van de kleindochter van Pablo Picasso over haar grootvader, en een boek over het leven van een Afghaanse vrouw.
    En met de fnac-bon kocht ik een paar afleveringen van the Inspector Lynley Mysteries.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: