Ik hou van mooie gebouwen en bouwwerken, en dus ook van bruggen. Ik heb een zwak voor bruggen, en eigenlijk niet alleen voor mooie bruggen. De brug van Temse vind ik niet mooi: ze is lomp en vierkant (of rechthoekig), maar desondanks hééft ze wel iets. De brede Schelde, de oude scheepswerf met alle kranen, het zicht op Temse zelf… vooral als het schitterend weer is met een stralend blauwe hemel, of bij zonsop- of ondergang.

Ik vind het altijd fijn als we op weg naar Bornem of Londerzeel langs Temse rijden, en dus ook over de brug rijden.

Gisteravond vond ik onze rit op de E17 van Sint-Niklaas naar Gentbrugge bijna hypnotiserend: donker, weg- en autoverlichting, slechts een fractie van de normaliter 20.000 camions die op weg zijn naar Frankrijk, stille kinderen achteraan, zoef-zoef aan een egale snelheid over de snelweg snellend… ik voelde me na een tijdje gehypnotiseerd. Gelukkig ben ik de chauffeur niet.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. Hey, het was plezant om uw prachtig stukje proza over de brug van Temse te lezen.
    Mijn blog gaat voornamelijk over de nieuwe brug die ernaast gaat komen, maar natuurlijk komt de oude Temsebrug nu en dan al eens in beeld.

    Groetjes

    Franky

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: