Crowded House was gisteren in Vorst behoorlijk lekker. De sfeer zat er meteen in, Four Seasons in One Day was het tweede nummer en dat was meteen de eerste van vele singalongs die avond. Neil Finn was heel goed bij stem (om alle noten in When You Come te halen, moet het wel heel goed gaan), en aan zijn dansjes te zien, heeft ook hij zich goed geamuseerd. Voor de Europese tour was er een 5e man bijgehaald, Davey Lane op acoustische gitaar en backing vocals, en dat was blijkbaar wat we nodig hadden. Samen met Matt Sherod vormden ze een waardige vervanging voor Paul Hester (daar zijn dus wel twee muzikanten voor nodig), Sherod drumde heel natuurlijk en Lane verzorgde gewoonweg fantastische backing vocals.

Mark Hart stond een tijdje voor het concert opzij het binnensijpelende publiek te monsteren, geen kat die hem herkende. Een heel bescheiden en rustige man, die op het eind zwaar rockend uit de hoek kwam met Born on the Bayou. En Nick Seymour is gewoon een heerlijk funkende bassist.

We hebben ons ongelooflijk goed geamuseerd, alle pijn aan ons gat door die mottige stoeltjes en aan mijn voeten door het rechtstaan (Finn kon het weer niet laten de security te jennen en het publiek op hun voeten en vooraan te krijgen) werd vergeten door al het heerlijks dat ons voorgeschoteld werd. De setlist was wat ik altijd van gedroomd heb, nu kan ik blij en content doodgaan. De band had op het laatst niet veel zin om ermee te stoppen, we kregen nog wat extraatjes en uiteindelijk een concert dat 2,5 uur duurde.

Setlist (via het Frenz forum)

1 Private universe
2 Four seasons in one day
3 Don’t stop now
4 Fall at your feet
5 Transit lounge
6 Pour le monde
7 In my command
8 When you come
9 Silent house
10 Hole in the rive / Parting glass
11 Don’t dream it’s over
12 Heaven that I’m making
13 Walked her way down
14 Locked out
15 Distant sun
—————–
16 World where you live
17 Italian plastic
18 Weather with you
—————–
19 Fingers of love
20 Pineapple head / Spirit of the stairs
21 Into temptation
22 Born on the bayou
23 Mean to me
24 Better be home soon

Michel zorgde voor een blijvende herinnering via filmpjes. Nice!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

9 reacties

 1. Hallo,

  Het was zeker en vast een fantastisch concert, ik heb genoten. Het duurde ook lekker lang en de stemming zat er direct vanaf nummer 1 in. Die stoeltjes waren inderdaad te slecht voor woorden. Gelukkig heb ik er maar kort op gezeten want verder de hele avond bij het podium gestaan. Het plezier spatte van de band af en ook het publiek ging geheel uit hun dakje.

  cheerio!

 2. Het concert was schitterend. Naast REM is CH toch één van de beste groepen allertijden.
  De stoeltjes waren in het begin perfect voor ons, daar we pas om 21u00 in de zaal waren. Zo zaten/stonden we toch helemaal vanvoor (5e rij). Ik had wel niet verwacht dat we allemaal zo lang zo braaf zouden stilzitten.

 3. Wij zaten op de 6e rij 🙂

  Ik was wel blij dat de stormloop naar het podium even duurde, ik zit met een overbelaste voet en staan is geen pretje. We zijn dan ook bij onze stoeltjes blijven staan, zodat ik regelmatig even terug kon gaan zitten.

Zeg het eens?