Deze namiddag was het kermis in de boom achter ons. Heel veel gefwiet, gekwetter, gekwebbel, gekwek, gefladder… zo’n lawaai heb ik in die boom nog nooit gehoord. We dachten dat er zich zwaluwen verzamelden voor de trek naar het zuiden, maar kan dat, hierzo in de stad? Musjes en meesjes hadden we in de lente, maar dit leken ons toch andere vliegende beestjes. En niet de obligate merels en duiven.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

5 reacties

  1. Ik denk niet dat het spreeuwen waren, naar ik me voorstel zijn die groter en lawaaieriger dan wat bij ons in de boom zat. Die beestjes kwinkeleerden heel schattig, en hadden geen spikkels.

  2. Er was ook een hele hoop gekwebbel in de boom. Ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven, het leek echt wel het meeste op kwebbelen, babbelen, en soms geklapper van bekjes. Dat ging crescendo, dan zakte het geluidsniveau, was het bijna stil, en dan ging het weer luider en luider tot ze weer allemaal samen zaten te tateren. En zo steeds op en af. Heel grappig 🙂

Zeg het eens?